Slaapproblemen? Deel je dekbed niet!

Erover praten op het forum Uitprinten Stuur naar een vriend

Je donsdeken deel je niet; ook niet met je partner! Fiftytoo vertelt je waarom...

Geef toe, je kent die nachten beslist waarin je opeens half naakt in je bed ligt. Je partner heeft het donsdekbed naar zich toe getrokken... Je trekt, maar hij lijkt er bovenop te liggen...En jij ligt een halve nacht rillend wakker.

Wist je dat dit nachtelijk scenario in heel wat Europese landen niet kan plaatsvinden? In de meeste Europese landen slapen partners in een bed, met twee donsdekbedden. Elke persoon heeft er zijn eigen dekbed.

Ongezellig? Dat lijkt op het eerste zicht zo, maar het is wetenschappelijk bewezen dat je rustiger slaapt onder een eenpersoonsdekbed. In ons land komen slaapproblemen en een verstoord dag-nachtritme vaak voor. Het kan enorm frustrerend zijn om niet in slaap te kunnen vallen of juist veel te vroeg wakker te worden, waardoor je moe de dag ingaat.

Is een eenpersoonsdekbed een juiste keuze voor mij?

Slaap is noodzakelijk om in leven te blijven. Chronisch slaaptekort kan een heel scala aan lichamelijke, emotionele en psychische gevolgen hebben. Denk bijvoorbeeld aan hartproblemen, overgewicht, slechtere concentratie, geheugenverlies, prikkelbaarheid, sombere stemming, depressie, enz. Als jij moeilijk inslaapt of ’s nachts wakker wordt, is het een goede investering twee eenpersoonsdekbedden te kopen. Knuffelen kan dan ’s avonds onder een klein dekbed - zo wordt het nog gezelliger!

Maten voor een eenpersoonsdekbed

De standaard breedtematen zijn voor een eenpersoonsdekbed 140cm, voor een tweepersoonsdekbed 200cm en 240cm.