Sinaasappelhuid in je bovenarm?

Erover praten op het forum Uitprinten Stuur naar een vriend

Met het ouder worden krijgen meer vrouwen er last van; cellulitis in de bovenarm.

Cellulitis of sinaasappelhuid komt voornamelijk voor bij vrouwen. Vooral na de pubertijd heeft 80% tot 90% van de vrouwen last van cellulitis. De term cellulitis verwijst naar de kuiltjes van de huid op de heupen, dijen en billen. Deze sinaasappelhuid, zoals het ook genoemd wordt, komt veel vaker voor bij vrouwen dan bij mannen door de verschillen in de manier waarop vet, spier- en bindweefsel verdeeld zijn in de huid van mannen en vrouwen. Erfelijkheid, dikte van de huid, geslacht, leeftijd, de hoeveelheid en de verdeling van het lichaamsvet kunnen allemaal invloed uitoefenen op de mate waarin cellulitis aanwezig of zichtbaar is.

Acht op de tien vrouwen heeft cellulitis en van die acht vrouwen ontdekken er ook een paar putjes in de bovenarmen. Deze vorm van cellulitis is hoogst waarschijnlijk in de meeste gevallen te wijten aan hormonale schommelingen. Het zou ook te wijten kunnen zijn aan een slechte doorbloeding van de armen.

Cellulitis is een probleem waar nog steeds heel wat dermatologen zich over buigen om er een oplossing voor te vinden. Tot nu toe is er nog geen behandelwijze of middeltje uitgevonden dat cellulitis helemaal kan laten verdwijnen.

Wat kan je dan wel doen aan de cellulitis in je bovenarm?

1. Preventie; zorg ervoor dat je sportief in de weer blijft bij het ouder worden. Maak van je gewicht geen jo-jo; het is beter voor je huid een paar kilo teveel te hebben, dan voortdurend af te slanken en weer bij te komen.

2. Water; drink veel water en vermijd verborgen suikers en vetten. Weet wat je eet!

3. Smeren is de laatste stap in je zomeroffensief tegen een sinaasappelhuid. Wonderen kunnen de ontelbare cellulite- en afslankcrèmes die je in de winkelrekken vindt helaas niet verrichten. Maar ze kunnen je huid wel strakker en zachter maken, zodat deze er meteen heel wat beter gaat uitzien.