Rode en zwarte lakens in bed vermijden

Erover praten op het forum Uitprinten Stuur naar een vriend

Bedwantsen nestelen zich het liefst in rode en zwarte lakens. Ook de hoeveelheid eitjes die gelegd wordt verschilt per kleur.

Voor een onderzoek van de University of Florida en Union College in Lincoln werden er zeven verschillende kleuren lakens op een bed geplaatst, waarbij na tien minuten werd gekeken waar de meeste wantsen zich bevonden.

Bedwantsen nestelen zich het liefst in rode en zwarte lakens. Geel en groen beddengoed ontwijken de insecten juist. Ook de hoeveelheid eitjes die gelegd wordt verschilt per kleur; rode, zwarte en blauwe lakens zijn geliefd bij bedwantsen.

Mogelijk geven de wantsen de voorkeur aan deze kleuren omdat ze het zien als een donker oppervlak, en het insect zich het liefst nestelt op donkere plaatsen. De reden van de sterke voorkeur voor rood zou kunnen zijn dat bedwantsen zelf rood zijn en ze hiermee een soortgenoot denken te vinden. Geel en groen worden mogelijk vermeden omdat deze kleuren voor de insecten te licht lijken.

Hoe bestrijd je bedwantsen?

Het lastige aan bedwantsen is dat je ze allemaal moet doden. Als je een paar eitjes of een zwanger vrouwtje mist, begint het probleem weer van voor af aan. Binnen een paar maanden heb je dan weer een behoorlijk aantal bedwantsen. Je moet dus precies weten hoe je ze moet bestrijden.

Je lost een bedwantsen probleem eigenlijk alleen maar op door een professionele ongediertebestrijder in te schakelen. De professionele bestrijders van Rentokil hebben alle geschikte producten en oplossingen en weten welke voorbereidingen ze moeten treffen om de bedwantsbestrijding succesvol en veilig te laten zijn.

De Bedwants Bandieten laten op een leuke manier zien wat bedwantsen zijn, waar ze zich verstoppen en hoe ze zich gedragen. Blijf op de hoogte van hun avonturen en de nieuwste strips en blogs.