Rimpels voorkomen met voeding

Erover praten op het forum Uitprinten Stuur naar een vriend

Rimpels kan je voorkomen door anders te eten!

Wist je dat je rimepls kan voorkomen door deze voedingsmiddelen vaker te eten? Of net niet te eten...

- Geraffineerde koolhydraten zoals witte rijst, aardappelen en pasta gemaakt met witte bloem, worden niet goed door je lichaam verteerd. Koolhydraten worden door je lichaam omgezet in suiker en een teveel daarvan kan zich na verloop van tijd gaan hechten aan het collageen in onze huid. Collageen houdt de huid elastisch en jeugdig, maar als er te veel suikermoleculen aan het collageen gehecht zijn, kan je huid grauw worden en je rimpels zichtbaarder.

- Eet meer eiwit.Twee porties van magere eiwitten per dag (vette vis, kip, eieren of ander mager vlees) zorgen ervoor dat je cellen zich sneller herstellen en dus de gezondheid van je huid bevorderen.

- Drink water. Het drinken van acht glazen water per dag (ongeveer 2 liter) helpt echt als het gaat om een gezond lichaam. Daarnaast hydrateert het de huid waardoor je rimpels vermindert. Sowieso zorgt het drinken van veel water ervoor dat je minder snel naar de frisdrank zal grijpen. Want vooral frisdrank is een ramp voor je huid.

- Eet groenten en fruit met een kleurtje. Als je een mooie huid wilt hebben, moet je zo veel mogelijk aardbeien, bessen, wortelen, paprika en tomaten eten. Eigenlijk is de regel: hoe meer kleur er aan je groentje of fruit zit, hoe gezonder het is. Gekleurd fruit bevat namelijk veel meer antioxidanten dan bijvoorbeeld een appel of banaan. Anti-oxidanten gaan vrije radicalen tegen, waardoor het collageen in je huid strakker blijft. Zo heeft gekleurd fruit en groente een positieve invloed op je huid.

- Vermijd absoluut geraffineerde voedingsmiddelen en suiker. Als je namelijk ergens rimpels van krijgt, dan is het suiker wel.