"Q" lanceert gratis Pensioenlijn

Erover praten op het forum Uitprinten Stuur naar een vriend

Nu hij voluit voor de burgemeesterssjerp gaat, zal een partijgenoot het allicht van hem overnemen op Pensioenen, maar vorige week lanceerde Vincent Van Quickenborne nog de gratis Pensioenlijn.

Ministers Van Quickenborne en Laruelle gaven op 10 oktober het officiële startschot van het nummer 1765, de Pensioenlijn. Via dit nieuwe gratis telefoonnummer kan je terecht bij de drie pensioeninstellingen (RVP, RSVZ en PDOS) met al je vragen over het wettelijke pensioen, ongeacht het stelsel waarin je hebt gewerkt.

Samenwerking tussen de drie pensioeninstellingen

Via het nummer 1765 kan je voortaan de drie voornaamste pensioeninstellingen contacteren: de Rijksdienst voor Pensioenen (RVP), het Rijksinstituut voor de sociale verzekeringen der zelfstandigen (RSVZ) en de Pensioendienst voor de overheidssector (PDOS).

Het unieke nummer is het logische vervolg van de samenwerking tussen de drie pensioeninstellingen, naar het voorbeeld van de Pensioenpunten (gemeenschappelijke zitdagen van de drie pensioeninstellingen) die in 2010 in het leven werden geroepen. Met de lancering van het centrale nummer zou het allemaal een pak eenvoudiger moeten worden.

1765: zo werkt het

Eerst kies je uit de drie landstalen en daarna stel je een vraag in functie van je pensioenregeling. Je hebt ook de mogelijkheid rechtstreeks in contact te komen met een specifieke dienst aan de hand van de vier-cijferige code die je terugvindt op de briefwisseling van de desbetreffende dienst. Wanneer je niet weet welke optie je moet kiezen, word je verder geholpen door een medewerker. Die zal ervoor zorgen dat je bij de juiste dienst terecht komt, of dat nu bij de RVP, het RSVZ of de PDOS is.

Praktisch

Het nummer 1765 is gratis voor oproepen vanuit België. De Pensioenlijn is ook bereikbaar vanuit het buitenland via het betalende nummer +32 78 15 1765 . De Pensioenlijn is alle dagen van de week bereikbaar van 9u tot 12u en van 13u tot 17u.

Bron: Rijksdienst voor Pensioenen