’Pomp van het Volk’ deelt winst

Erover praten op het forum Uitprinten Stuur naar een vriend

Goedkoop tanken en delen in de winst? Dat is het concept van de ’Pomp van het Volk’. Het idee is heel eenvoudig. De Pomp van het Volk biedt de goedkoopste brandstof aan, en het bedrijf deelt daarnaast de winst met mensen die er tanken en er met bancontact betalen. Daarvoor moeten mensen zich wel online registreren. Iedereen ontvangt op het einde van het boekjaar een deel van de winst.

De klanten laten hun tankbeurten registreren met hun bankkaart. Door hun bankgegevens op pompvanhetvolk.be op te geven wordt hun bankkaart immers herkend telkens ze ermee tanken. Klanten kunnen via de website van het station hun tankbeurten opvolgen. Na het boekjaar wordt dan de besteedbare winst berekend. Deze winst wordt proportioneel teruggestort aan de klant volgens het aantal liters dat hij of zij kwam tanken.

Waar vind je deze tankstations ? In Vlaanderen staat er al een Pomp van het Volk in Aalst, Boechout, Duffel, Oudegem, Rumst, Ternat, Ursel, Wetteren, Willebroek, Zottegem, Kampenhout, Elversele, Lebbeke en Merelbeke. Ook in het Waalse Herstal is een tankstation geopend. De stations zijn onbemand: zo worden de kosten laag gehouden. Bovendien wordt de brandstof aangekocht bij de bedrijven die de beste aankoopvoorwaarden geven.

Ook mensen die niet online geregistreerd zijn kunnen bij deze stations tanken. Ze genieten dan van de lage brandstofprijzen, maar niet van de winstverdeling nadien.