Pas eens pastel

Erover praten op het forum Uitprinten Stuur naar een vriend

We zijn de winter beu en kijken uit naar een nieuw seizoen. En wie stapt de lente nu niet liefst modieus tegemoet?

Pastel als modetrend

Fiftytoo ging op zoek naar de voorjaarstrends voor 2012. We vonden pastel, en dat zowel in de mannen- als de vrouwencollecties. De pasteltinten gaan van roze en zachtblauw tot zalm, muntgroen en geel.

Afhankelijk van je huidtype sta je beter met bepaalde kleuren. Koude pasteltinten zoals muntgroen en ijsblauw passen bij zowat elk huidtype. Als je een bleke huid hebt dan koop je beter geen zandgeel of lichtroze.

Kleurencombinaties

Pastel combineert mooi met andere pastel, maar je mag niet overdrijven. Verder gaat pastel goed met wit. Hou je het graag sober? Combineer dan één pastel kledingstuk met een ander in crèmekleur of gebroken wit.

En maak je je als 50-plusser wel eens druk over je grijze haren? Trek pastel aan en geniet van de mooie combinatie met grijs!

Grote prints

Heel grote prints zijn in de mode. Wie iets te camoufleren heeft mag dit toejuichen, want grote prints werken ongemerkt een buikje weg.

Een persoonlijke toets

Trends zijn er om te bekijken en dan persoonlijk in te vullen. Laat je inspireren maar kies wel altijd voor kledingstukken waarvan je zelf vindt dat ze bij je passen.

Die persoonlijke toets kan je ook met je accessoires geven. De dames kunnen hun outfit afwerken met een armband, sjaaltje of ceintuur in kleur.

Durven de heren voor pastel gaan? Anders kan een das met pasteltinten ook al een modieuze toets geven...