Op zoek naar een job: tips voor senioren

Erover praten op het forum Uitprinten Stuur naar een vriend

Hoe pak je de zoektocht naar een nieuwe job aan wanneer je ouder dan 50 bent? Gelden dezelfde regels als voor 20-jarigen? Hier volgen enkele tips die u zullen helpen in uw zoektocht!

Maak de balans op

Wat wilt u doen? Wat wilt u niet doen? Wat kunt u doen? Maak een stand van zaken op van uw competenties, uw ervaring, uw kwaliteiten en gebreken, uw verlangens, uw ambities, uw plannen...

Deze etappe is onontbeerlijk en zal waarschijnlijk het meeste denkwerk van u vergen. Maar eenmaal dit achter de rug is, kunt u op een meer serene en samenhangende manier op zoek naar een nieuwe job.

Neem wat afstand

Blijf niet krampachtig stilstaan bij de job die u (uit vrije wil of verplicht) net opgegeven hebt. Verbreed uw zoekterrein: er is vast en zeker meer dan één job die beantwoordt aan uw ambities en competenties!

Wilt u uw carrière een radicaal andere richting uitsturen? Overweeg dan een volledige omschakeling! 


- Een klassieke herscholing: u hebt er altijd van gedroomd rijinstructeur te worden in een autorijschool? Het is nog niet te laat om een opleiding te volgen! 
- U kunt ook van statuut veranderen: door de jaren heen hebt u de ervaring opgedaan die u nodig hebt om uw eigen bedrijf op te richten (hoe klein ook). Het ogenblik is aangebroken om de sprong te wagen!

Pas uw cv aan

Gewoonlijk wordt een cv chronologisch opgesteld. We raden echter af om een carrière van 25 jaar op die manier voor te stellen…

Enerzijds omdat een dergelijk overzicht ontmoedigend en zelfs saai kan zijn. Anderzijds omdat uw professionele ervaring van meer dan 20 jaar geleden misschien niet meer up-to-date is. Dit is evenwel geen absolute regel! Indien deze ervaringen bijzonder relevant zijn voor de job waarvoor u solliciteert, aarzel dan zeker niet ze te vermelden!

Het is in elk geval aangewezen uw cv op te delen volgens competenties: dit biedt u de kans uw sterktes en uw ervaring in de verf te zetten.

Denk aan kmo’s en aan uw contacten

KMO’s zijn, meer dan grote bedrijven, op zoek naar mensen die relevante ervaring hebben in een bepaald vakgebied of een bepaalde sector, of in een welbepaalde markt.

Maak ook gebruik van de vele contacten die u door de jaren heen opgebouwd hebt om bepaalde bedrijven die in uw profiel geïnteresseerd zouden kunnen zijn, van binnenuit te benaderen.

Wees positief

Vergeet niet dat 50-plussers heel wat troeven hebben op de arbeidsmarkt!

- De kinderen zijn het huis uit, een zwangerschap zit er niet meer in… door uw gezinssituatie bent u erg beschikbaar en flexibel. 


- Door uw leeftijd komt u ook geloofwaardig over bij eventuele klanten; u straalt maturiteit uit bij uw jongste collega’s en dwingt gemakkelijk respect af. 


- U bent onmiddellijk inzetbaar: u moet niet meer bij het handje gehouden of gecorrigeerd te worden...

Denk dus aan wat u hebt in plaats van te focussen op wat u niet (of niet meer) hebt!

Lees ook het artikel “Ik ben 50 en ik zoek werk!”.