Op vakantie? Zo vermijd je een inbraak.

Erover praten op het forum Uitprinten Stuur naar een vriend

Een inbraak in je huis terwijl jij op vakantie vertrokken bent? Nee, dank je! Enkele tips om een inbraak te vermijden!

1. Licht, post, rolluiken

Laat je buren weten dat je op vakantie vertrekt of vraag je poetshulp - kies in elk geval voor iemand die betrouwbaar is - om in huis regelmatig wat te veranderen; een licht aan te schakelen, gordijnen open of toe te trekken, rolluiken naar boven of naar beneden. Laat ook zeker de buurman de post weghalen, of pakketten die te laat geleverd werden!

Vraag je buren om extra waakzaam te zijn en de politie te verwittigen als er sprake is van verdachte handelingen. En wie een verdacht voertuig opmerkt, doet er goed aan om de kleur, het merk en de nummerplaat te noteren.

Verstop geen sleutel voor hen onder de deurmat of onder een bloempot!

2. Post geen vakantiefoto’s terwijl je weg bent

Laat nooit via Facebook, Twitter … weten dat je afwezig bent. Je kan die leuke foto’s met familie en vrienden delen als je weer daar bent!

Hang geen briefje aan de deur voor DHL of de post dat je er niet bent.

3. Breng de politie op de hoogte van je langdurige afwezigheid

De politie kan dan een oogje in het zeil houden. Die aanvraag, om je huis regelmatig te controleren, kan je on-line invullen.

Zet uw dure spullen (zoals gsm, laptop, televisie, stereoketen,…) uit het zicht.

4. Wees discreet met je koffers en je caravan

Met een caravan of mobilhome voor de deur weet elke voorbijganger opeens dat je de volgende dagen op vakantie vertrekt. Wees discreet in het inpakken van je koffers in de auto.