Op vakantie? En de hond?

Erover praten op het forum Uitprinten Stuur naar een vriend

Of je er nu voor kiest de hond mee te nemen op vakantie of naar een hondenpension te brengen, hoe verminder je de stress bij je huisdier?

Je neemt je hond mee op een lange reis in de auto, in het vliegtuig of je laat je dier in een hondenpension? Je wil het beste voor je dier, maar je bent je er van bewust dat elke nieuwe situatie en elke reis stress met zich meebrengt. Wij geven je een bijzondere tip om de stress te verminderen.

Gelukshormonen

Als teefjes melk geven, scheiden ze geruststellende feromonen - appeasing pheromones - uit. Deze feromonen hebben een geruststellende en rustgevende werking op de pups. Uit onderzoek is gebleken dat deze feromonen ook op latere leeftijd blijven bestaan. De producten van Adaptil bevat een analoog van dit natuurlijke geruststellende feromoon van de hond.

Een Adaptil halsband is zeer eenvoudig in gebruik en dient bij de hond te worden omgedaan zoals een vlooien- of tekenband. Door de lichaamstemperatuur van de hond wordt de halsband opgewarmd. De verwarming zorgt ervoor dat de feromonen in de directe omgeving van de hond verspreid worden. Aangezien verwarming essentieel is voor een goede werkzaamheid is het van belang dat de band goed in contact met het lichaam van de hond staat. Wanneer u de halsband te los om doet, kan het zijn dat de werkzaamheid niet optimaal is. Onder ideale omstandigheden is de Adaptil halsband ongeveer 4 weken werkzaam.

De Adaptil Halsband is zeer geschikt voor pups en volwassen honden in spannende tijden en bij stress/spanning. Je kan hierbij denken aan het wennen aan een nieuwe omgeving (vakantiehuis, onbekende bezoekers, pension), onbekende en onvoorspelbare situaties zoals de lange reis of het vliegtuig en angst.

Als je hond zowel binnens- als buitenshuis verschijnselen van stress vertoont, raden wij aan de Adaptil halsband en de Adaptil verdamper te combineren.

Adaptil: http://www.medpets.nl/adaptil+halsb...