Ontevreden over je poetshulp?

Erover praten op het forum Uitprinten Stuur naar een vriend

In totaal worden zo’n zeven Vlaamse huishoudens op tien proper gehouden dankzij een poetsvrouw en zij die een professionele kuishulp in huis hebben, zijn over het algemeen heel tevreden over de assistentie. De kuisvrouwen en -mannen krijgen een gemiddelde tevredenheidsscore van 7,8 op 10 en 90% van de Vlamingen zou een extra paar handen zeker aanraden aan anderen.

Maar wat als je ontevreden bent over je poetshulp?

Hecht jij belang aan blinkende kranen of schone ramen en heb je het gevoel dat je poetshulp die soms minder aandacht geeft? Stofzuigt ze te lang en stelt ze je beeldjes steeds weer op een andere plaats? Laat het gewoon weten. Hoe beter jij je wensen aan je poetshulp uitlegt, hoe beter je je voelt in je pas gepoetste huis.

Het is niet gemakkelijk om de juiste woorden te vinden als je kritiek of opmerkingen hebt over je poetshulp. Nochtans is het vanzelfsprekend dat iedereen andere verwachtingen heeft voor zijn huis en dat moet jij je kuishulp dan ook duidelijk maken.

Af en toe een complimentje geven mag natuurlijk ook! Neem je tijd voor een gesprek en leg rustig uit wat je bedoelt. Geef je poetshulp de kans om te reageren op kritiek, en zoek samen naar een oplossing. Hou je feedback zakelijk. Bespreek de feiten, en richt je opmerkingen niet op de persoon, maar op zijn of haar werk. Het kan niet de bedoeling zijn om je poetshulp persoonlijk te raken. Geef advies of suggesties over hoe het beter zou kunnen. Hou je verwachtingen realistisch: hou rekening met het aantal uren en de middelen waarover je poetshulp beschikt.