Online spelletjes trainen senior geheugen

Erover praten op het forum Uitprinten Stuur naar een vriend

Online spelletjes spelen die een beroep doen op het geheugen en denkvermogen, helpen om hersenen van 50-plussers scherp te houden.

Uit een onderzoek van King’s College London blijkt dat online spelletjes senioren helpen hun geheugen te trainen.

De onderzoekers voerden hun experiment uit met hulp van bijna 7.000 proefpersonen van vijftig jaar en ouder, waarvan er bijna 3.000 boven de zestig waren. De deelnemers hadden geen problemen met hun geheugen of cognitieve vaardigheden.

Een deel van de vrijwilligers werd aangemoedigd om gedurende zes maanden zo vaak als ze wilden tien minuten lang per keer online hersentrainingspelletjes te spelen. De rest, de controlegroep, voerde eenvoudige zoekopdrachten op internet uit.

Spelletjes spelen beter dan online lezen

Na drie en zes maanden werden de proefpersonen onderzocht met behulp van medisch erkende cognitieve testen.De groep die ’brain training’-spelletjes had gespeeld, bleek na zes maanden beter te scoren op redeneren en verbaal leren. De 60-plussers werden beter in het uitvoeren van alledaagse taken. De spelletjes zorgden voor het meeste effect als ze minstens vijf keer per week gespeeld werden.

De onderzoekers gaan nu met een langer durende studie bekijken wat de effecten van hersentraining zijn op de lange termijn en of de spelletjes dementie kunnen helpen voorkomen.

Bron: Gezondheidsnet