Online bankieren: durf jij al?

Erover praten op het forum Uitprinten Stuur naar een vriend

Online banking is niet meer weg te denken uit het alledaagse leven. Toch blijken het vooral 50-plussers te zijn die de stap nog niet durven nemen.

Elk jaar wint het concept van internetbankieren aan populariteit. In 2014 waren in België maar liefst 10,6 miljoen dergelijke abonnementen in gebruik. Maar... het blijken vooral jongeren te zijn die nieuwe abonnementen afsluiten. Senioren blijven angstiger tegenover internetbankieren staan. Waarom? En is dat met reden?

On-line banking; het lijkt vanzelfsprekend, maar je hebt natuurlijk een computer, of een tablet-PC en internetverbinding nodig. Als je dat een keer hebt, zijn er weinig redenen om niet aan internetbankieren te doen.

Online bankieren

Het grootste voordeel van online bankieren is dat de bank altijd en overal beschikbaar is voor de klant. Je hoeft je niet naar een kantoor te begeven, je moet niet wachten aan het loket en je kan je verrichtingen doen wanneer je zelf wilt.

Is on-line banking wel veilig?

Online bankieren is erg goed beveiligd door de bank. Maar ook jij, als gebruiker, moet weten waar je aan begint. Je zal een kaartlezer of een digipass moeten gebruiken om toegang te krijgen en om je verrichtingen mee te "ondertekenen".

Klik nooit op een link in je mail om je paswoord en user-ID door te geven. Banken vragen NOOIT per e-mail naar je paswoord! Dat is dan vaak een teken van fraude. Lees hier meer over fraude bij online bankieren: https://safeinternetbanking.be/nl/h...