(On)gezond door je ondergoed?

Erover praten op het forum Uitprinten Stuur naar een vriend

De foute onderbroek is slecht voor je gezondheid...

Wist jij dat een foute onderbroek slecht kan zijn voor je gezondheid? Amerikaanse wetenschappers onderzochten ondergoed en kwamen tot enkele interessante conclusies;

1. Vrouwen, draag geen string!

Een string kan de bacteriën van je anus gemakkelijk overbrengen naar je vagina. Net daarom kan je de spannende, sexy string beter alleen dragen in de slaapkamer, als je er verleidelijk uit wil zien.

2. Slaap nooit in je ondergoed

Je lichaam moet kunnen ademen. Verschillende soorten textiel zoals polyester zijn daarom uit de boze, maar eenvoudigweg naakt slapen is ook al een stap vooruit naar een betere gezondheid. Slaap je toch graag in een pyjama, kies dan steeds voor katoen. Maar die onderbroek, die laat je ’s nachts echt beter uit.

3. Opgepast met wasmiddelen.

Als je regelmatig jeuk hebt, kan het zijn dat het ligt aan je wasmiddel. Er zijn wasmiddelen op de markt die geen parfum en andere irriterende ingrediënten bevatten, en die hoor je eigenlijk voor je ondergoed te gebruiken.

4. Te strak ondergoed

Het doet pijn, staat niet mooi en door wrijving kan het ook nog eens zorgen voor vervelende irritaties; te strak ondergoed is niet goed voor je. Corrigerend ondergoed kan voor een vrouw belangrijk zijn in de een of andere jurk maar als je shapewear té strak zit, dan kan dit ernstige gevolgen hebben. Je zenuwen worden afgekneld en het is slecht voor je circulatie. Ook gaan vrouwen die corrigerend ondergoed dragen minder vaak naar het toilet omdat het zo’n gedoe is. En te lang alles ophouden is natuurlijk niet goed.

Mannen die te strak ondergoed dragen kunnen last krijgen van erectieproblemen.

5. Verkeerd materiaal

Stoffen als zijde en andere synthetische stoffen ademen niet en dit zorgt er voor dat er vocht wordt vastgehouden. Dat kan zorgen voor nare schimmelinfecties. Polyester is uit den boze. Weinig absorberende stoffen zoals zijde, lycra en nylon doen daarnaast harder zweten, wat kan leiden tot eczeem en andere huidinfecties. Katoen ademt en dat is de meest veilige stof.

Heel wat mensen veranderen ook niet van ondergoed na het sporten. Net dan is het erg belangrijk, zeggen de onderzoekers. Je ondergoed is net dan een ware bron van bacteriën!

De onderzoekers wijzen er ook op dat een man elke dag een verse onderbroek moet aantrekken. “Dezelfde onderbroek enkele dagen dragen verhoogt de kans op schimmelinfecties.” Volgens hen dragen mannen veel te vaak dezelfde onderbroek voor enkele dagen.