Nieuwe sport na je 50ste? Leer boogschieten

Erover praten op het forum Uitprinten Stuur naar een vriend

Boogschieten wint enorm aan populariteit. Vroeger was de boog een jacht- en oorlogswapen, maar tegenwoordig is boogschieten een concentratiesport. En het is bovendien een erg interessante sport voor senioren - zowel mannen als vrouwen.

Concentreren is de kern van de handboogsport; goed concentreren is nodig om goed te kunnen schieten. Stiekem wandelen handboogsporters meer dan ze denken. Daarnaast traint men door het boogschieren hand -en armspieren. De bewegingen met de vingers zorgen voor een gezonde bloedtoevoer.

Waarom kiezen senioren voor boogschieten als nieuwe sport?

1. In vergelijking met andere sporten is het boogschieten een goedkope sport. De aanschaf van een boog maak je natuurlijk zelf zo duur als je eigen budget kan dragen. Maar de beginnende schutter raden we aan om niet direct een eigen boog te kopen, gezien de grote verscheidenheid aan bogen. Op de meeste clubs beschikt men over de nodige bogen en pijlen. Dit materiaal is perfect geschikt om de nodige basistechnieken aan te leren, en kan een tijdje gebruikt worden door de aspirant boogschutters.

2. Boogschieten is een combinatie van concentratie, nauwkeurigheid en kracht. Afhankelijk van de aard van beperking kan een schutter staand of zittend schieten. Met de juiste aanpassing aan materiaal, techniek, accommodatie en aangepaste begeleiding kan iedereen deze sport beoefenen, ieder op zijn/ haar manier - ook als je fysieke problemen hebt door het ouder worden. Informeer je naar G-boogschieten.

3. Boogschieten kan je snel leren; in een paar lessen kan je al aardig met een handboog om leren gaat. Het is bovendien een sport die je altijd kan doen, in je eentje of met meerderen. Bij veel verenigingen kan je gewoon een keer langs gaan op een clubavond of trainingsavond of dag. Dan is er een trainer die je de basis uitlegt. Dat kost meestal niets. Na 1 of 2 keer weet je dan waarschijnlijk hoe leuk het is!

Een lijst met Belgische clubs vind je hier.