Nieuwe premie voor verbouwingen!

Erover praten op het forum Uitprinten Stuur naar een vriend

Vanaf 1 juni is er een vernieuwde premie voor verbouwingswerken voor senioren. Je leest er alles hier over!

De aanpassingspremie in Vlaanderen is er voor 65-plussers. Als jij je woning toegankelijk wil maken voor een oudere bewoner met een maximum inkomen van 31.340 euro (+ 1.630 euro per persoon ten laste).

De aanpassingspremie aanvragen in zijn huidige vorm kan nog tot en met 31 mei 2019. Vanaf 1 juni 2019 treedt de vernieuwde aanpassingspremie in werking.

Denk aan een aangepaste badkamer (met minstens een douche en een wastafel); een tweede toilet op een andere woonverdieping dan het eerste toilet; een traplift of rolstoelplateaulift; elektro-mechanische hulpmiddelen om zich te verplaatsen in de woning; handgrepen en steunmiddelen in de sanitaire lokalen; de automatisatie van de bestaande toegangsdeur, garagepoort of rolluiken. Maar ook het toegankelijk maken van de woning door het aanbrengen van hellende vlakken, het verbreden van de toegangsdeur en hetwegwerken van hinderlijke toegangsdrempels; het creëren van voldoende ruimte in de woning door gangen en/of deuren te verbreden, het verhogen of verlagen van vloeren om niveauverschillen op de woonverdieping weg te werken en verbouwings-en inrichtingswerkzaamheden om in de bestaande woning een ruimte in te richten waarin de 65-plusser zelfstandig en afzonderlijk kan wonen.

Hier vind je alles over de aanpassingspremie.