Nieuwe app: kunst houdt senioren gezond!

Erover praten op het forum Uitprinten Stuur naar een vriend

Met een nieuwe App voor je telefoon wil Google je elke dag wat nieuws leren over kunst. En ze beginnen met ... jouw foto!

Maak een selfie, gebruik die foto in de nieuwe app Google Arts & Culture en je ontdekt of jij lijkt op een beeld in een museum. En raar maar waar, iedereen lijkt een dubbelganger te hebben!

De Google app bestaat al twee jaar, maar eind december werd de selfie-functionaliteit toegevoegd in de USA. Een gigantische hit! Iedereen wilde opeens een selfie maken en checken of er een dubbelganger in het museum hangt.

De selfie-functionaliteit is nog niet in alle talen beschikbaar (in het Nederlands nog niet), maar hopelijk komt dat er nu snel!

In elk geval kan je de app alvast downloaden en elke dag een kunst-weetje bestuderen. Wedden dat jouw gesprekspartners grote ogen zullen trekken?

Museumbezoek goed voor gezondheid senioren

Meerdere studies bewezen al dat het goed is voor senioren om zelf aan het schilderen te gaan, of elke andere kunstvorm uit te oefenen. Ondertussen bewees een nieuwe studie dat ook senioren die regelmatig een museum bezoeken, minder kans hebben ziek te worden dan senioren die op geen enkele wijze met kunst te maken hebben. Vooral hun mentale gezondheid was beter dan die van de niet-kunstliefhebbende senioren.

Foto: Google 9to5