Muggenplaag

Erover praten op het forum Uitprinten Stuur naar een vriend

Het vreselijke weer van de afgelopen weken heeft nog een vervelende angel: muggen… veel te veel muggen!

Al dat stilstaande water overal in combinatie met zachte temperaturen is immers de perfect broeihaard voor muggeneitjes. Heel vervelend natuurlijk die muggenbeten.

Hoe kan je jezelf en je gezin het best beschermen?

1) Houd de muggen in de eerste plaats buiten door openstaande ramen en deuren af te schermen met horrengaas.

2) In de slaapkamer helpt een muskietennet!

3) Bedek je lichaam zo veel mogelijk; alleen is dat niet altijd handig wanneer het warm is. Bovendien steken muggen gewoon door te dunne stof heen.

4) Gebruik in die gevallen muggenmelk. Koop die bij voorkeur bij de apotheek en laat je adviseren over het gebruik ervan. Zeker wat kleine kinderen betreft!

5) Smeer jezelf en je gezin voor het slapengaan niet te veel in met allerlei crèmes. Muggen worden aangetrokken door warmte, zweet en zoete geurtjes.

6) Kruiden zoals verse rozemarijn verjagen de muggen en ook van kattenkruid en lavendel houden muggen niet. Ook onder een notenboom heb je blijkbaar minder last van muggen. In de slaapkamer wil een doorgesneden ui ook nog wel eens werken!

7) Dan zijn er ook nog de klassieke vliegenmeppers- en/of –vangers. Of de moderen elektronische variant ervan.

8) Ook een insectenlamp met UV-licht is een handig en milieuvriendelijk hulpmiddel om allerlei insecten aan te trekken en elektrocuteert ze van zodra ze tegen het rooster komen.

Minder gezonde alternatieven zoals insecticides en muggenstekers werken natuurlijk goed, maar zijn niet zo gezond voor jullie en het milieu!

Bron: Het Nieuwsblad Foto via Pixabay