Moulinex: de terugkeer van een authentiek merk

Erover praten op het forum Uitprinten Stuur naar een vriend

Bepaalde merken maken deel uit van het collectieve geheugen. Het mythische merk Moulinex, bekend om zijn keukentoestellen, is er zo een van. Velen kennen ongetwijfeld nog de legendarische Groentemolen (of de ’passe-vite’), de Moulinette of de charmante Koffiemolen van het Franse merk.

Na 10 jaar afwezigheid, herlanceert de Groep SEB Moulinex opnieuw op de markt, ook in België. Daar zijn twee redenen voor: toen de Groep Seb de vennootschap Moulinex in 2001 overnam, legde de Europese Commissie een schorsing van de productielicentie op, uit vrees voor een monopoliepositie. In die periode kon de concurrentie haar werk doen, waardoor de schorsing werd opgeheven.

Ten tweede bleek uit een ondersteunend merkbekendheidsonderzoek dat 91% van de ondervraagden het merk kenden. Door haar lange geschiedenis en authenticiteit is Moulinex nooit uit de hoofden van de consument verdwenen. Wat vandaag meteen ook de kracht van het merk betekent. In een tijd van overaanbod en over informatie, zoeken mensen opnieuw houvast in oude, vertrouwde merken. Denk maar aan de vintage en retro trends.

Moulinex is dus terug met meer dan 60 innovaties en een nieuwe trendy collectie: Red Ruby. De producten zijn gehuld in een rood jasje van geborsteld staal waardoor ze een trendy en kwalitatieve ’look’ krijgen. De toestellen zijn echte designvoorwerpen en passen perfect in de huidige "hivingtrend", die het huis beschouwt als een open, comfortabele ruimte. De collectie mikt op de actieve gebruikers die snel en efficiënte gezonde gerechten wilt maken.

Prachtig zijn de redesigns van de Coffee Grinder en de Moulinette, maar er zijn ook innovatieve producten als de Fresh Express, een multifunctioneel toestel om ingrediënten te raspen, te schaven of te snijden. Geheel in de gezondheidsfilosofie is er ook de Juicer XXL, waarmee heerlijke vruchtensappen en cocktails gemaakt kunnen worden. Ook de Breadmaker Uno, een trendy kleine broodmachine, speelt in op de trend om meer zelf te maken in de keuken.

Meer weten

Alle Moulinex-producten zijn verkrijgbaar in de supermarkten en gespecialiseerde winkels.

www.moulinex.be