Mooie borsten: deze factoren hebben invloed

Erover praten op het forum Uitprinten Stuur naar een vriend

Ouder worden is onvermijdelijk, dus ook je borsten ondervinden er de gevolgen van. Maar uit een Amerikaanse studie is gebleken dat er nog andere factoren een invloed hebben op de ’looks’ van je borsten op latere leeftijd.

De studie, die is verschenen in het Aesthetic Surgery Journal, vond minstens vier factoren die een duidelijke impact hebben op vrouwenborsten. In de studie werden 161 identieke tweelingen en hun borsten onderzocht. Hun gemiddelde leeftijd was 47.6 jaar. De onderzoekers bestudeerden de medische en persoonlijke achtergronden van alle vrouwen en namen foto’s van hun borsten om deze nadien op 16 esthetische criteria te beoordelen. Dit zijn de vier factoren die een duidelijke invloed hadden/hebben op het uitzicht van hun borsten:

1. Borstkanker Geen grote verrassing dat borstkanker een invloed heeft op het uitzicht van je borsten. De drie, esthetische, gevolgen bij vrouwen die borstkanker overleefden:

- meer littekenweefsel
- grotere kans op hangende borsten
- grotere kans op asymmetrische borsten

2. Roken Het roken van sigaretten heeft ook een negatieve impact op je borsten na verloop van tijd. De kwaliteit van de huid van je borsten gaat er op achteruit en ook de ’borstprojectie’ (afstand tussen borst en borstkas) verlaagt erdoor. Rokende vrouwen hadden ook minder grote borsten en een minder aantrekkelijk tepelhof.

3. Hormoonvervangende therapie Er is heel wat te doen rond hormoonvervangende therapie (HVT), want eerder dit jaar werd in de VS nog een studie stopgezet, omdat de hormonen een te grote kans op borstkanker zouden veroorzaken. Maar: er zijn ook bepaalde types van HVT die het risico op bepaalde kankers gevoelig doen dalen. Wat wel is bewezen, is het positieve effect van HVT op de aantrekkelijkheid van je borsten. Niet alleen hebben vrouwen die een HVT ondergingen jonger uitziende borsten, maar ook de grootte, vorm en het tepelhof ondervinden positieve gevolgen van de HVT. Vrouwen die behandeld werden, hebben ook stevigere borsten en minder donkere vlekken.

4. Dagelijks hydrateren!

Vrouwen die dagelijks hydraterende crèmes gebruikten, hadden duidelijk minder rimpels op hun borsten dan de vrouwen die dat niet deden. Hydrateren heeft ook een goeie invloed op het ontstaan van striemen en donkere vlekken.

Dames, u weet wat u te doen staat dus: smeren maar!

Bron: Huffington Post Beeld: iStockPhoto