Mooi blijven na je 50ste: doe dit vooral NIET

Erover praten op het forum Uitprinten Stuur naar een vriend

Dames van vijftig en ouder zijn dezer dagen erg populair op de catwalk. De 81-jarige Carmen Dell’Orecife bijvoorbeeld, of Twiggy die nog steeds haar ding doet in de modewereld. Barbara Hannah Grufferman die het boek "The best of everything after 50" schreef, zet enkele beautytips voor vijftigplussers op een rijtje.

In haar boek heeft Grufferman het vooral over enkele zaken die je moet vermijden. Wat doe je dus beter niet:

1. Te losse kleding

Vrouwen van elke leeftijd doen het: losse kleding dragen om je lichaam proberen te verstoppen. Maar: doe het niet, want je lijkt er alleen maar dikker door. Draag dus goed passende kleding, wat dan ook weer niet hoeft te betekenen dat het strak moet zitten. Wel flatterend: getailleerde jasjes of riemen die je taille benadrukken.

2. BH keuze

Een juiste beha is heel belangrijk, want hij bepaalt in grote mate hoe de rest van je kleding zit. Laat de juiste maten opnemen en luister naar de raad van de verkoopster. Koop ook verschillende types beha, zodat je voor elke outfit een geschikt exemplaar hebt.

3. Smeren!

Er bestaat vooralsnog geen wondermiddel om ouderdomstekenen terug te draaien, maar gebruik bij voorkeur producten op basis van retinol. Die reinigen je huid terwijl je slaapt en helpen je huid meer collageen aan te maken.

4. Te veel make-up

Veel dames doen een poging hun rimpels te verstoppen onder een dikke laag concealer, foundation en blush. Een goeie raad: hou het licht en ga voor roze-achtige tinten voor je wangen en lippen. Die houden je gezicht fris.

5. Verkeerde haarkleur

Vaak verdoezelen vrouwen hun grijze haar door een te donkere of te lichte tint te gebruiken. Werk liever vanuit je eigen kleur en met highlights.

Bron: HLN