Make-up geheimen voor de rijpere huid

Erover praten op het forum Uitprinten Stuur naar een vriend

Het is belangrijk om uw make-up aan te passen aan uw leeftijd. Dit kan met enkele kleine veranderingen, maar let op voor enkele valkuilen! Stijlconsulente Martine Fontaine geeft u tips per gelaatszone.

Teint

Om uw teint te corrigeren en huidimperfecties zoals couperose te verbergen, gebruikt u complementaire kleuren. Omdat couperose rood is, werkt u met een groene of corrigerende foundation. Deze brengt u naar keuze aan op het volledige gelaat of enkel op de probleemzones. Daarna kunt u uw gewone foundation aanbrengen om uw teint te egaliseren. Een rijpere huid vaart beter bij een vloeibare foundation. Een compacte foundation zou kunnen samenklonteren in huidplooien of rimpeltjes.

De keuze van uw foundation is heel belangrijk. Uw huidskleur kan eerder warm of koel zijn, d.w.z. dat ze eerder neigt naar goudgeel of roze. Als u een rozige huid hebt, is een foundation in een warme kleur voor u niet geschikt. Hij heeft immers een verouderend effect omdat hij te donker is voor uw huidtype.

Huidvlekjes kunt u plaatselijk corrigeren met een compacte foundation die één tint lichter is dan uw huidskleur. Om te egaliseren brengt u nadien uw gewone foundation aan op uw hele gelaat. Corrigerende foundations (La Roche-Posay bijvoorbeeld) zijn compacter en kunnen dus plaatselijk gebruikt worden, maar let op voor gebruik op zones met rimpeltjes.

Ogen

Als uw oogleden verslappen, is zware make-up uit den boze. Het is dan beter de aandacht af te leiden naar andere zones en het accent te leggen op uw mond.

Als u toch vermoeide ogen of hangende oogleden wil schminken, gebruik dan alleen mascara. Vermijd in dat geval oogschaduw en kies een eyeliner in poedervorm. Een fijn lijntje poeder langs de wimperrand geeft een lichter resultaat dan een klassieke eyeliner. Als kleur kiest u liever bruin dan zwart, dat heeft een zachter effect. Oogschaduw kiest u beter in matte kleuren, want ook parelmoerkleuren en felle kleuren hebben een verouderend effect.

Hebt u daarentegen een fijne mond of rimpels rondom uw mond, leg dan het accent op uw ogen. Een donkerdere foundation kan hier een mooi effect geven.

Raad van onze specialiste Christine Fontaine, stijlconsulente in Brussel

- Een trucje : spelen met schaduw. Lichter gemaakte zones geven een vollere indruk en donkere zones lijken fijner. U kunt spelen met dit reliëf naargelang het gewenste resultaat. Om een dubbele kin te verfijnen, kunt u heel subtiel spelen met een donkerdere vloeistof op de zones die u wilt verdoezelen. Het is natuurlijk geen schoonheidsoperatie, maar voor een kleine dubbele kin werkt deze aanpak wel.
- 
 Voor de mond zijn donkere kleuren geschikter voor volle lippen en lichte kleuren voor fijne lippen. Hebt u rimpels rondom uw mond, vermijd dan glans en glitter en werk liever met ton-sur-ton-tinten.
- 
 Voor een liftend effect op uw oogleden gebruikt u een eyeliner in poedervorm. Breng deze aan met een fijn penseeltje en eindig een beetje voor het einde van de wimperrand.

Met dank aan Christine Fontaine, stijlconsulente.