Looprecord voor 103-jarige

Erover praten op het forum Uitprinten Stuur naar een vriend

Ze noemen haar ’de orkaan’; Julia Hawkins is 103 en loopt wedstrijden.

Haar verhaal is wonderbaar: als Julia Hawkins 100 werd vond ze dat ze niets meer te verliezen had. Ze trok naar de lokale atletiekclub en begon te trainen. Julia wilde fit blijven nadat ze haar leven lang gefietst had, ondermeer in het Senior Olympic team.

Als Julia 101 werd, liep ze 100 meter in 39,62 seconden. Julia werd de snelste 100-plusser ooit en schreef een nieuw record op haar naam. Je kan nu lachen en zeggen dat er waarschijnlijk geen andere 100-plusser deelnam aan een loopwedstrijd, maar dat is het nu net...Dit kleine, kranige vrouwtje startte in een atletiekclub met 100, en was met 101 de enige Amerikaanse ooit die het als 100-plusser durfde deel te nemen aan een wedstrijd.

Voortaan noemde men Julia de ’hurricane’.

Maar er is meer... Julia werd vorige week 103. Opnieuw nam ze deel aan de atletiekwedstrijd van haar club. ze was 6 seconden trager dan 2 jaar eerder, maar was nog steeds de enige 100-plusser met dit resultaat.

Julia heeft 3 kinderen, 4 kleinkinderen en 1 achterkleinkind. Ze houdt van wandelen en de tuin verzorgen en woont in Boca Raton. Ze trouwde met haar man tijdens WO II, over de telefoon.

Haar geheim om zo oud te worden? Blijf fit en zorg ervoor dat je vele hobby’s en passies hebt.

Video Julia the Hurricane: http://nyti.ms/31Vb5aW

Bron: NYTimes