Lenteschoonmaak? Ga naar de rommelmarkt!

Erover praten op het forum Uitprinten Stuur naar een vriend

Weet je niet waar naartoe met al de rommel op zolder en in de kelder?

Wil jij je oude spullen maar wat graag kwijt? Je denkt erover na alles weg te schenken aan een tweedehandswinkel? Waarom kies je er niet voor deze zomer samen met je kinderen en kleinkinderen op de rommelmarkt te gaan staan? Zo verdien je nog wat aan je oude rommel, en jullie hebben samen een gezellig dagje uit!

Op welke rommelmarkt moet ik dan gaan staan?

Je kan natuurlijk even kijken in je gemeente wanneer een lokale rommelmarkt wordt georganiseerd. Maar heel wat mensen voelen zich niet zo comfortabel bij de gedachte dat de buren hun oude rommel kunnen kopen en er nog voor moeten ebtalen ook. Zoek daarom in de overzichten van out.be of brocantes.be naar een geschikte datum en plaats voor jou.

Registreer je meteen en begin daarna alles wat je kan verkopen in dozen te stoppen. Kleef er meteen de gewenste prijs op. Ben je onzeker over de prijs, dan kan je even op ebay controleren. Hou er rekening mee dat mensen willen afdingen - en een goedkopere prijs willen krijgen dan dat wat er genoteerd staat!

Pak een klein doosje met materiaal wat je altijd kan gebruiken; wisselgeld, een zakmes, kleefband, plastic zakken (om de verkochte waren in mee te geven), krantenpapier om breekbare waren in te pakken... Pak een krukje of klapstoel mee, want een hele dag rechtstaan is vermoeiend!

Weet je hoe je extra de aandacht kan trekken? Kleed je stand aan... Verkoop je vooral boeken en oude magazines; kleed je dan als een antieke krantenverkoper. Verkoop je vooral oude kleding en hoeden, zet dan zo’n opvallende hoed op je hoofd!

En... niet vergeten, zelfs in hartje zomer kan het regenen. Hou het weerbericht in de gaten en neem eventueel paraplu’s, een groot stuk plastiek of een regenjas mee. En voor het geval het toch mooi weer wordt; zonnecreme en zonnehoed niet vergeten!