Langslapers meer kans op dementie

Erover praten op het forum Uitprinten Stuur naar een vriend

Nieuw onderzoek suggereert dat er een verband kan bestaan ​​tussen langdurige slaap en het risico op dementie.

Meer dan 46 miljoen mensen leven wereldwijd met dementie en het aantal zal naar verwachting in 2050 bijna verdrievoudigen. In de Verenigde Staten wordt momenteel geschat dat meer dan 5 miljoen mensen de ziekte van Alzheimer hebben. Het ziekterisico neemt toe met de leeftijd, aangezien 1 op de 3 ouderen sterft met de ziekte van Alzheimer of een andere vorm van dementie.

Een nieuwe, grootschalige studie suggereert dat mensen met langdurige slaappatronen een verhoogd risico op het ontwikkelen van dementie kunnen hebben. Diegenen die meer dan 9 uur per nacht slapen lopen een groter risico op het ontwikkelen van dementie.

De onderzoekers volgden de deelnemers klinisch gedurende 10 jaar om te zien De onderzoekers onderzochten de verzamelde gegevens over slaapduur en berekenden het risico op het ontwikkelen van dementie.

Het team ontdekte dat mensen die 9 uur of langer regelmatig slapen, binnen 10 jaar twee keer zoveel kans hadden om de ziekte van Alzheimer te ontwikkelen, in vergelijking met mensen die consequent minder dan 9 uur sliepen.