Langer leven

Erover praten op het forum Uitprinten Stuur naar een vriend

De levensverwachting van de Belgen zal binnenkort 80 jaar bedragen. Een kind dat in 2012 is geboren, kan hopen op een lang leven tot 79,8 jaar en kinderen die in 2014 zijn geboren, maken een goede kans om de 80 te halen!

Maar wat kan je doen om zo lang mogelijk te leven? Enkele tips!

Stap goed door!

Volgens een studie aan de universiteit van Pittsburg leven de mensen die snel stappen langer dan de anderen! Senioren die minstens 1m/s stappen worden ouder dan het gemiddelde.

4 sleutelprincipes

Het is misschien makkelijk gezegd dat gedaan maar met de volgende 4 sleutelprincipes kan je 14 jaar winnen:
- regelmatig bewegen
- 5 stukken fruit en groenten per dag eten
- niet roken
- alcohol met mate drinken

Dat was in ieder geval de conclusie van een enquête die door onderzoekers van de universiteit van Cambridge werd uitgevoerd in 2008.

Wees gelukkig!

Gelukkige mensen leven langer, wordt wel eens gezegd. Bovendien werd het nu bewezen! De levensverwachting stijgt in verhouding tot de levensvreugde, bevestigt de directrice van de nationale gerontologiestichting.

Optimistisch blijven, lachen, van de kleine dingen blijven genieten… allemaal elementen die ervoor zorgen dat we zin hebben in het leven en… lang en gelukkig leven!

Zorg voor voldoende contact met je vrienden !

Sociale contacten zijn essentieel om gelukkig te zijn. Mensen die voldoende contact hebben met hun vrienden en familie hebben kans om langer te leven.

Aarzel ook niet om mensen aan te spreken als je buitenkomt. Een babbeltje met de buren, met de bakker of de postbode kan ook deugd doen… Aarzel dus niet om daar even tijd voor te nemen.

Eet weinig

Op Okinawa, een eiland in het Noorden van Japan met een 1,2 miljoen bewoners, zijn 600 mensen ouder dan 100 jaar! De bewoners van dit eiland worden gemiddeld 82 jaar oud!

Waar hebben ze dit aan te danken? Ze hebben een actief leven, ze eten veel fruit en groenten en vooral, als ze eten, vullen ze hun maag maar voor 80%. Weinig eten is blijkbaar dus een van de geheimen voor een lang leven!