Laat je wimpers weer groeien!

Erover praten op het forum Uitprinten Stuur naar een vriend

Als je ouder wordt, worden je wimpers dunner envallen ze misschien zelfs uit. Hoe kan je dat vermijden en ze weer natuurlijk laten groeien?

Met het oder worden merk je fat je wimpers steeds dunner worden, misschien zelfs uitvallen. Wat nu?

Oorzaken van wimperuitval

Probeer eerst om de reden van de wimperuitval te achterhalen. Hormonen hebben invloed op je wimpers: zo kunnen je wimpers duidelijk dunner worden tijdens de menopauze.

In de meeste gevallen is het echter je mascara die de boosdoener is. Vooral waterproof mascara’s kunnen ervoor zorgen dat je wimpers afbreken of uitvallen. Deze mascara’s houden weliswaar lang, maar kunnen je wimpers ook droog en broos maken. Bovendien moet je vaak flink boenen om een waterproof mascara weer weg te krijgen – en ook daar zijn je wimpers niet blij mee.

Daarnaast kan wimperuitval ook een medische oorzaak hebben. Bij aandoeningen zoals rosacea, eczeem, psoriasis of alopecia zie je vaker dat de wimpers uitvallen.

Ook stress, voeding of vitaminetekort kunnen invloed hebben op je wimpergroei.

Wat kan je aan wimperuitval doen?

Eerst en vooral verander je van mascara en ontschminkingsmelk. Het duurt gemiddeld twee tot drie maanden tot je wimpers terug gegroeid zijn. Je moet dus een tijdje nieuwe producten gebruiken.

Wimperserum

Een wimperserum kan je helpem om je wimpers sneller weer te laten groeien. Een wimperserum is een beautyproduct waarmee de eigen wimpers duidelijk langer en dikker aangroeien. Door allerlei voedende ingrediënten wordt daarnaast de levensduur van elk wimperhaartje verlengd. Vóór gebruik van dit product valt een wimperhaartje na maximaal 150 dagen uit. Maar door gebruik van een wimperserum neemt dit aantal zodanig toe dat de lengte van de rij haartjes behouden blijft, zelfs als meerdere wimperhaartjes tegelijkertijd uitvallen.

Omdat een wimperserum vloeibaar is, kan het gemakkelijk direct op het ooglid worden aangebracht. Door een kleine applicator of borsteltje kan een nauwkeurige dosering worden aangebracht, zodat wordt voorkomen dat de vloeistof in contact komt met het oog. Qua vorm lijkt dit product op een mascara. Zo kan het gemakkelijk in elke handtas worden opgeborgen en kan het ook zonder problemen in het vliegtuig worden meegenomen. Daarnaast is het product zeer gemakkelijk in gebruik: het hoeft doorgaans slechts één keer per dag te worden aangebracht. Afhankelijk van het betreffende wimperserum moet dit’s ochtends of’s avonds plaatsvinden.

De versterking en verdichting van de wimpers zorgt er niet alleen voor dat elke individuele wimper sterker groeit, maar resulteert ook in de volledigheid van de wimpers tot een versnelde groei van nieuwe wimpers. Als positief neveneffect behoren ook broze en doffe wimpers tot het verleden.

Wimperserums kan je tegenwoordig on-line en in elke winkel met schoonheidsproducten kopen in heel wat verschillende prijsklassen.