Koopjes doen op internet?

Erover praten op het forum Uitprinten Stuur naar een vriend

Groepsaankopen, deals, exclusieve verkoop aan particulieren, ... Het internet staat er tegenwoordig vol van. Maar wat betekent dat nu allemaal? En is het werkelijk zo interessant? Hier is een klein overzicht van deze nieuwe evolutie in online-verkoop.

Groepsaankopen

Wat is het?
Het is een bekend principe: als je grotere hoeveelheden van iets aankoopt, betaal je minder per stuk. Hierop zijn groepsaankopen gebaseerd. Met dat verschil dat je niet zelf grote hoeveelheden aankoopt, noch zelf op zoek gaat naar andere geïnteresseerden. Dat doen de groepsaankoop-sites voor je.

Hoe werkt het?
Elke dag stellen de groepsaankoop-sites een aantal artikels voor, meestal noemen ze die ’deals’. Die blijven ongeveer 24 uur geldig, en gaan alleen door als een minimum aantal geïnteresseerden zich engageert om zo’n deal aan te kopen. Als de groepsaankoop doorgaat, krijg je een bon in je mailbox, die je in de daaropvolgende maanden moet gebruiken.

Over welke producten gaat het?
De groepsaankopen kunnen over zeer uiteenlopende producten of diensten gaan: een verblijf in Brugge, een 3-gangen menu in een restaurant, een oosterse massage, een stofzuiger-robot, 10 fitness beurten, ...

Wat is je voordeel?
Over het algemeen betaal je 50% tot 90% minder dan de originele prijs.

Enkele adressen:
- www.allcitybon.be: Deze site verzamelt de groepsaankopen van heel wat andere sites.
- www.groupon.be
- www.promocity.be
- www.brusselslifedeals.be

Privé verkoop

Wat is het?
Het basisidee achter privé-verkoop (private sales) is dat grote merken zich ontdoen van hun eindereeksen, hun overstock, of andere onverkochte producten, en dat aan weggeefprijzen. Er zijn sites die deze koopjes bundelen en zich bezighouden met het afhandelen ervan.

Hoe werkt het?
Je schrijft je (gratis) in op een of meerdere sites die privé-verkopen aanbieden, en je houdt je ze in het oog. Elke ochtend worden er immers nieuwe aanbiedingen online gezet. Verder verloopt alles zoals een gewone online verkoop.

Over welke producten gaat het?
Van kleding over lederwaren tot schoonheidsproducten of interieurobjecten... Er komt steeds meer variatie in het aanbod op deze sites.

Wat is je voordeel?
Je kan ervan uitgaan dat de voorgestelde prijs 30% tot 80% goedkoper is dan de winkelprijs.

Enkele adressen:
- www.vente-exclusive.com
- www.vipriva.com
- www.justandonly.outlet-avenue.be