Koken en bakken met thee

Erover praten op het forum Uitprinten Stuur naar een vriend

Matcha - letterlijk fijn poederthee - is de oudste en meest exclusieve, groene theesoort uit Japan. Matcha thee drinken is in Japan verheven tot een waar ritueel en matcha is ook in toenemende mate populair bij ons geworden. Niet zo verwonderlijk, matcha is een zogeheten superfood en zit bomvol anti-oxidanten.

Maar je kunt veel meer met matcha: koken bijvoorbeeld! Koken en bakken met matcha thee geeft je gerechten een spectaculaire twist: supergezond tot zalige zoetig- heden, van ontbijt tot en met dessert. Begin de dag met granola matcha of een matcha wake-up smoothie, serveer een matcha cake, bak matcha madeleines en imponeer je tafelgasten met zelfgemaakt matcha ijs of prachtige tarteletjes met matcha room.

Good Cook Publishing publiceerde er een boek over met prachtige foto’s en heerlijke recepten. Verkrijgbaar in de Standaard boekhandel of on-line.

Koken en bakken met matcha thee Lene Knudsen ISBN:9789461431134