Kerstfeest vieren met de hele familie?

Erover praten op het forum Uitprinten Stuur naar een vriend

Jouw kinderen willen de schoonfamilie op jullie gezellige Kerstfeest? Oh nee!

Eén op de vier vrouwen een hekel heeft aan haar schoonmoeder. En als dat jouw dochter is, gaan je haren meteen recht overeind staan als ze jou over haar verteld. Je vindt de schoonouders van je dochter hoe dan ook niet echt interessant...

Drie tips om het voor je dochter (en voor jezelf) aangenaam te maken;

 Je hoeft niet overdreven aardig te doen, abnormaal spontaan of uitsloverig. Daar heb je waarschijnlijk ook geen zin in als je samen bent met mensen die je niet leuk vindt. Doe maar gewoon normaal, vriendelijk en beleefd. Ook kun je het beste gevoelige onderwerpen vermijden, zodat er geen ruzie ontstaat. Als jij aardig voor hen bent, is de kans groter dat zij ook aardig voor jou zijn. Ook al voelt het misschien als één groot toneelspel.

 Zelfcontrole wordt verlaagd als je alcohol drinkt. Hierdoor is de kans groter dat je emoties minder goed kunt reguleren. Dat is prima in een gezellige sfeer, maar minder positief in een gespannen sfeer. Dan kan het drinken van (te veel) alcohol ervoor zorgen dat je alles heel scherp ziet en daardoor een irritatie gemakkelijk(er) laat doorslaan in een woede uitbarsting. Maar alcohol werkt bij iedereen anders. Het kan zijn dat jij juist (een beetje veel) alcohol wel kunt gebruiken om het voor jezelf nog een beetje gezellig te maken.

 Neem een cadeautje mee. Dat hoeft niet duur te zijn, maar het mag wel leuk zijn. Vraag je dochter - of je schoonzoon - wat de schoonouders leuk vinden. En ook als zij zeggen dat het echt niet hoeft, toch doen. Dat breekt het ijs.