Kerstboom te veel moeite?

Erover praten op het forum Uitprinten Stuur naar een vriend

Je ziet er tegenop een echte kerstboom in huis te halen? Al die vuiligheid, dat slepen...

Op Pinterest, een website met foto’s per thema, vind je heel wat leuke ideetjes om dit jaar je huis te versieren zonder traditionele kerstboom - en dan hebben we het zowel over de echte als over de plastic variante. Er zijn immers nog veel meer alternatieven!

Een kerstboom zelf maken

Neem eerst een kijkje op Pinterest en dan zal je al versteld staan hoeveel alternatieven er te vinden zijn voor de plastic nepboom. Met hout of papier maak je zelf, met je kleinkinderen of bestel je eenvoudigweg prachtige trendy kerstbomen.

Vooral met steigerhout worden dit jaar prachtige alternatieven aangeboden; het is meteen duurzamer voor het milieu!

Maar ook met muurstickers kan je prachtige kerstlandschappen op je muren toveren. Geen paniek, muurstickers kleven goed, maar zijn ook heel gemakkelijk weer te verwijderen - zonder sporen na te laten!

Steeds vaker zien we ook mensen aan de slag gaan met kerstlichtjes die ze aan de muur bevestigen in de vorm van een boom of met een oud schoolbord waar prachtige kerstlandschappen met krijt tevoorschijn worden getoverd.

Een kerstboom in het bejaardentehuis

Zit je moeder of vader in een verzorgingstehuis? Stel je dan niet tevreden met een kerstboom in de algemene leefruimten. Ook je ouders willen weer wat van de gezelligheid van vroeger proeven. Hier heb je wat ideetjes;

- Print een foto op canvas van een leuk Kerstfeest vroeger thuis

- Laat de kleinkinderen kersttaferelen schilderen en hang ze op aan de wand

- Waarom geen namiddag samen knutselen met grootmoeder en de kleinkinderen en kerstversiering voor haar kamer in elkaar steken? Dat herinnert ze zich beslist nog lang!

- Steek gewoon wat groene dennetakken in een vaas en hang er kleine kerstballen in. Prachtig!