Karretje vol en toch geen gepeperde rekening? Het kan!

Erover praten op het forum Uitprinten Stuur naar een vriend

Hieronder vindt u 8 tips die ervoor zullen zorgen dat uw bezoek aan de supermarkt geen dure grap wordt. Dankzij deze eenvoudige tips zult u soms een paar eurocent uitsparen, maar soms ook meerdere euro’s!

Vergelijk de prijs per kilo en de prijs per stuk

Maak uzelf de gewoonte eigen om de prijs van de producten per kilo of per stuk te bekijken. In tegenstelling tot wat men zou denken, is de grootste verpakking niet altijd het voordeligst. Wanneer een product in drie verschillende formaten wordt aangeboden (klein, medium, groot) dan is het vaak het middelgrote formaat (medium) dat het voordeligst is!

Zeg uw huishoudproducten vaarwel en kies voor natuurlijke producten!

Een product voor de badkamer, een ander voor de keuken, eentje voor de vloer van de eetkamer, nog een ander voor de vloer van de slaapkamer, voor de houten meubels, de ruiten... het houdt maar niet op! En daarbovenop zijn deze producten prijzig!

Sommige kunnen gemakkelijk vervangen worden door natuurlijke producten. Zo is natriumbicarbonaat de ideale bondgenoot voor het reinigen van uw gootsteen, uw muurtegels, uw zilverwerk... Ook azijn wordt vaak als onderhoudsproduct gebruikt. En laten we ook marseillezeep en zwarte zeep niet vergeten!

Maak een boodschappenlijstje

Wie een boodschappenlijstje opstelt alvorens naar de supermarkt te gaan, heeft het meest kans om huiswaarts te keren met alles wat hij nodig heeft. Maar belangrijker nog: Op die manier vergroot men de kans dat men enkel en alleen de noodzakelijke dingen koopt!

Het boodschappenlijstje heeft dus eigenlijk twee voordelen: enerzijds zult u dankzij dit lijstje het allerbelangrijkste niet vergeten en anderzijds zorgt het ervoor dat u enkel het noodzakelijke koopt en niet in de verleiding komt om producten in uw karretje te droppen die u eigenlijk niet nodig heeft.

Seizoensfruit en –groenten van eigen bodem

Aardbeien kopen in de winter? Zet dat maar uit uw hoofd! Oefen een beetje geduld en wacht tot het einde van de lente om in uw luie ligstoel de eerste aardbeien te proeven… Waarom? Vooreerst omdat seizoensfruit en –groenten een meer uitgesproken smaak hebben, maar ook omdat in die tijd van het jaar het transport van lokale producten geen grote hoeveelheid energie vereist. En uiteraard ook omdat ze dan minder duur zijn! Kent u de fruit- en groentekalender niet? Neem dan vlug hier een kijkje!

Kijk ook eens onderaan de rekken

De minst dure producten staan onderaan de rekken. Weinig mensen laten hun blik glijden over de producten die onderaan de rekken of op de grond zelf staan… Winkeliers weten dat maar al te goed en plaatsen er bewust de goedkoopste producten!

En knippen maar!

Kortingsbonnen zijn niets nieuws maar wel nog steeds efficiënt en in trek! U vindt ze in uw brievenbus, op de achterkant van sommige kastickets, op internet…

Een andere mogelijkheid zijn de “voordeelkaarten” of andere “klantenkaarten” die u in de supermarkten worden aangeboden. Bij ieder bezoek aan de supermarkt verzamelt u punten die u recht geven op aankoopbonnen of op een kortingspercentage op sommige producten...

Gebruik een mandje

Heeft u niet al te veel nodig? Winkel dan met een mandje! De winkelkar geeft u vaak de foutieve indruk dat er bijna niks in ligt. Het mandje daarentegen geeft een realistischer beeld van wat u zoal gekocht heeft.

Bovendien gaat uw mandje steeds zwaarder wegen! Wedden dat u twee keer zult nadenken alvorens die kingsizepot smeerpasta in uw mandje te stoppen!

Eet eerst een hapje voor u gaat winkelen

Iedereen heeft al wel eens boodschappen gedaan met een lege maag. Voor wie reuzenhonger heeft, lijkt de supermarkt dan wel “temptation island”! U heeft trek in zowat alles wat in de rekken te vinden is: de boerenworst, de eclairs met chocolade, de diepvriespizza met vier kazen, de Bolognesechips...

En daar staat u dan aan de kassa, met een winkelkar vol dingen die u niet van plan was om te kopen... en een ferm gepeperde rekening erbovenop! Denk er dus aan om eerst iets te eten alvorens boodschappen te doen. Op die manier kunt u onaangename verrassingen uit de weg gaan!

Meer weten

- Natuurlijke onderhoudsproducten: www.tantekaat.net