Je ziet er ouder uit dan je bent?

Erover praten op het forum Uitprinten Stuur naar een vriend

Verander deze 5 gewoonten in je leven en je zal er al snel jonger uitzien!

1. Ga vroeger slapen en slaap meer

De hoeveelheid slaap die iemand nodig heeft verschilt per persoon, maar gemiddeld heeft een mens tussen de 7 en 8 uur nodig. Onderzoek wijst uit dat een gebrek aan slaap tot een hoge bloeddruk leidt, de kans op diabetes vergroot wordt en dat je er sneller overgewicht door kan krijgen. En uiteindelijk raak je oververmoeid en zie je er ouder uit; te weinig slaap tast je gestel aan.

2. Eet minder suiker

Te veel zoetigheid kan er voor zorgen dat je veel aankomt, maar onderzoekers zeggen dat je huid ook dof kan worden door te veel suiker. Bovendien versnelt het ook nog eens de rimpelvorming. Probeer dus niet teveel suikers te eten. Vooral kant-en-klare maaltijden zijn boosdoeners, omdat je daar niet gelijk van verwacht dat er veel suiker in zit.

3. Eet meer fruit en groente

Fruit en groenten zijn rijk aan antioxidanten en zorgen voor een gezonde stofwisseling van het lichaam. Probeer daarom dus ook elke dag voldoende groenten en fruit te eten en wees hier consistent in.

4. Enkel voorbereid genieten van de zon

Behandel je gezicht dagelijks met een hydraterende crème met UVA-filter. Breng de crème ook aan op de hals en de borst. Ook onze handen staan voortdurend bloot aan allerlei invloeden. Het is raadzaam om ze te beschermen en te bevochtigen met een aangepaste crème. Je kunt je lichaam beschermen tegen het verouderende effect van de zon door polivitamines in te nemen, vooral dan in de zomer.

5. Laat die eyeliner op je onderste wimperlijn weg!

Een eyeliner aanbrengen op je onderste wimperlijn verkleint je ogen alleen maar. Bovendien trekt het ongewenste aandacht naar je donkere kringen en kraaienpootjes. Hetzelfde geldt voor mascara. Een lijntje op je bovenste oogleden en een laagje mascara op je bovenste wimpers laten je ogen daarentegen net groter lijken.