Invloedrijke Kim Clijsters

Erover praten op het forum Uitprinten Stuur naar een vriend

Onze nationale trots Kim Clijsters verbaast ons weer. Maar deze keer doet ze dat niet op het tennisveld. We vinden Kim terug in de top 100 van de meest invloedrijke personen ter wereld!

In de TIME 100, gepubliceerd door het gelijknamige Amerikaanse magazine, kaapt Kim Clijsters de zestiende plaats weg. Op 1 staat Wael Ghonim, kaderlid van Google en held van de Egyptische revolutie begin 2011. Kim laat onder meer de Franse president Nicolas Sarkozy (32ste) en de Amerikaanse president Obama (86ste) achter zich.

De top 100 is een mengeling van politici, ondernemers, artiesten en activisten. Met haar zestiende plaats is Kim Clijsters de eerste sportfiguur in de ranking van 2011.

Op de site van TIME wordt ze geroemd door tenniscollega Martina Navratilova: "Toen Kim na de geboorte van Jada besliste een comeback te maken overtrof ze alle verwachtingen. Kim won twee keer na elkaar de US Open en stond eerder dit jaar bovenaan de wereldranglijst. Het is natuurlijk gemakkelijk om privé en werk in evenwicht te brengen als je veel geld verdient, maar bij Kim is het verheven tot kunst. Ze staat met haar beide voeten op de grond en weet dat haar tennistalent haar nog geen goed mens maakt. Kim is de eerste om haar schouders onder een liefdadigheidsinitiatief te zetten. En op de baan doet ze niet aan mentale spelletjes. …"