Ik krijg al het werk in mijn tuin niet alleen gedaan!

Erover praten op het forum Uitprinten Stuur naar een vriend

De lente komt eraan! Je ziet meteen op tegen al het werk wat in de tuin op je ligt te wachten?

Of het nu om gezondheidsredenen is of omdat je het echt niet graag doet; je ziet op tegen het werk in de tuin. En nu de lente eraan komt, is het echt hoog tijd op te ruimen!

1. Vraag een vakman

De duurdere, maar ook de betere oplossing; vraag een vakman. Een tuinier kan je vragen om regelmatig naar je tuin te kijken of om er een-of tweemaal per jaar grote opruiming te houden.

Je kan natuurlijk ook even navragen of er geen tuinschool in de buurt is. Studenten in deze school hebben de kennis en willen graag wat bijverdienen in je tuin.

2. Zoek hulp via de krant

In de weekendbijlage van de lokale krant vind je steeds zoekertjes van mensen die een bijverdienste zoeken. Tuinwerk is voor deze mensen vaak ideaal. Vraag hen een tot twee dagen te helpen om je tuin op te ruimen. Duur hoeft dat niet te zijn.

Misschien zijn er mensen in de buurt die in een appartement wonen en geen tuin hebben? Steek een briefje in de bus en vraag of iemand zin heeft om regelmatig in jouw tuin te vertoeven. Er zijn meer mensen dan je denkt die tuinieren echt graag doen!

3. Is verhuizen een optie?

Heb je echt ene hekel aan het werken in de tuin of kan je om gezondheidsredenen niet meer, dan moet je er echt over nadenken of een huis met tuin de ideale woonplaats voor je is.

Ook al ben je verknocht aan je woning, zet even al de nadelen van dit huis en de voordelen van een appartement in de stad op een rijtje. Het is best gemakkelijk om een bakker, slager en supermarkt vlakbij te hebben en een balkon kan je ook mooi versieren!