Ideale plekken om je pensioen door te brengen

Erover praten op het forum Uitprinten Stuur naar een vriend

De Amerikaanse internetkrant Huffington Post publiceert een lijst met de beste plekken om je pensioen door te brengen. Wij geven je hun top vijf mee.

Goedkoop, veilig, vriendelijk, mooiste weer, beste infrastructuur, beste gezondheidszorgen, belastingvriendelijk, vriendelijk tegenover inwijkelingen? En wat met romantisch, mooi, exotisch, historisch en avontuurlijk? De top vijf van de meest comfortabele, betaalbare, geschikte en rendabele bestemmingen, wereldwijd:

#1: Coronado, Panama

Maandelijks budget: 1380 euro Huur per maand: 460 euro

Panama is op dit moment best voorzien voor inwijkelingen die er hun pensioen willen doorbrengen. Het dagelijks leven is betaalbaar, vastgoedprijzen blijven er redelijk tot goedkoop (buiten de hoofdstad). Verder is Panama ook een internationaal bankencentrum én de beste plek om een nieuwe internationale zaak op te starten. Coronado, is een strandplaats gelegen op een uurtje van de hoofdstad. Het is één van de beste plekken in het land om je pensioen door te brengen.

#2: Languedoc, France

Maandelijks budget: 1500 euro Maandelijkse huur: 600 euro

Voor ons natuurlijk een groot voordeel: de ligging. Kinderen en kleinkinderen, vrienden en kennissen kunnen gemakkelijker op bezoek komen. Sowieso is Frankrijk de mooiste plek om je pensioen door te brengen, maar niet altijd even betaalbaar. Volgens Huffington Post is het wel de plek waar je krijgt waarvoor je betaalt. Naast de voordelen van het lekkere eten en drinken, geschiedenis, musea, parken en recreatief aanbod, is een investering in vastgoed in Frankrijk ook een goeie investering. In plaats van het ’traditionele’ pensioen in de Provence, kan je kiezen voor de Languedoc-Roussillon.

#3: Ambergris Caye, Belize

Maandelijks budget: 1500 euro Maandelijkse huur: 600 euro

#4: Cuenca, Ecuador

Maandelijks budget: 1000 euro Maandelijkse huur: 380 euro

#5: Chiang Mai, Thailand

Maandelijks budget: 840 euro Maandelijkse huur: 380 euro

En, waar wil jij je pensioen het liefst van al doorbrengen?

Bron: Huffington Post Beeld: Languedoc-Roussillon (c) iStockPhoto