Houd je (oudere) wenkbrauwen in vorm!

Erover praten op het forum Uitprinten Stuur naar een vriend

Wenkbrauwen maken je gezicht af! Maar wat als ze verdwijnen door het ouder worden?

In de loop van de jaren veranderen je wenkbrauwen: de haren worden stroever, er vallen haartjes uit die niet meer terugkomen en de wenkbrauwen worden grijzer. Ook lijken sommige wenkbrauwhaartjes ineens een eigen leven te gaan lijden; ze gaan een kant op die je niet wilt. Als je in je leven veel geëpileerd hebt, kan je op den duur ook meer kale plekjes krijgen: sommige haartjes komen niet meer terug.

Enkele hulpmiddeltjes om je wenkbrauwen fris en natuurlijk te houden:

- Gebruik nooit een potlood om een lijn te trekken. Bij de oudere generatie zie je nog af en toe vrouwen met twee getekende strepen boven hun ogen. Dit komt heel onnatuurlijk over. Poeder geeft een wat zachter effect dan potlood. De twee combineren geeft het mooiste en natuurlijkste resultaat. Vraag een schoonheidsspecialiste je te helpen de juiste producten te vinden. Tegenwoordig zijn er erg veel schoonheidsspecialistes gespecialiseerd in wenkbrauwen.

- Permanente make-up oogt niet natuurlijk! Kies je er toch voor, zorg er dan voor dat je erg goed bespreekt met de schoonheidsspecialiste wat je wil - en niet wil!

- Vermijd zwart ! Dit is een regel die geldt voor elke leeftijd, want zwart oogt heel kunstmatig. Iedereen zal merken dat je wenkbrauwen bijgekleurd zijn. Je gaat beter voor een kleur die iets lichter is dan je eigen wenkbrauwkleur . Zo zal je het effect hebben van een volle, natuurlijke wenkbrauw. Test dus in de winkel verschillende, lichte kleuren tot je er een vindt die bij je past.