Hou het hoofd koel in de hitte!

Erover praten op het forum Uitprinten Stuur naar een vriend

De voorbije dagen waren zo warm dat heel wat senioren het niet meer kunnen verdragen. Wij geven je drie gouden tips om het hoofd koel te houden!

Tip 1: Richt een nieuwe slaapplaats in!

De hoge temperaturen van het voorbije weekend kennen nog geen einde. Net daarom raden wij je aan nu, op wat frissere dagen, alles klaar te zetten om op de koelste en donkerste plaats in huis een nieuwe slaapkamer te bouwen.

Moeilijk is dat niet; voor nog geen 50 euro koop je een electrisch opblaasbare matras. Die hoef je enkel in een stopcontact te steken en de matras wordt zonder hulp in 5 minuten opgepompt tot een bed. Op diezelfde manier kan je het bed ook weer aflaten als het overdag in de weg staat.

Een gezonde nachtrust is cruciaal voor deze dagen waarop er veel energie van je gevraagd wordt. Probeer ook een middagslaapje te doen op je koele plekje.

Tip 2: Je houdt niet van ijskoud water?

Dat hoeft ook niet! IJskoud water is met deze temperaturen helemaal niet zo gezond!

Veel drinken is belangrijk, maar dat hoeft geen koud water te zijn. Beter nog is het om ’s morgens thee te zetten; warme thee reguleert je lichaamstemperatuur en haalt de temperatuur naar onder. Vooral muntthee is erg gezond op deze warme dagen. Later op de dag doe je een ijsblokje in je thee en drink je een ijsthee - al hoeft die niet ijs-en ijskoud te zijn!

Heb je even in de zon gelegen? Neem dan geen duik in het koude water! Dat is helemaal niet goed voor je hart. Kies liever voor een lauwwarme douche en ga daarna het koude water in. Laat je lichaam rustig aan die koude temperaturen wennen.

Tip 3: Aarzel niet om een arts te bellen!

Nee, het is niet "normaal" je slecht te voelen op deze warme dagen. Als jij je onwel voelt en dat gevoel verdwijnt niet als je op een koel plekje in huis zit, raden wij je aan je arts te bezoeken.

Op deze dagen houdt je lichaam door het zweten minder vocht vast; medicijnen reageren daarop. Vraag je arts om raad!