Hoge hakken voor de 50-plusser?

Erover praten op het forum Uitprinten Stuur naar een vriend

Onderzoek bewijst dat bijna driekwart van de vrouwen van vijftig jaar en ouder nog steeds graag hakken draagt.

De platte schoen is niet langer de keuze van oudere vrouwen. De oudere vrouw van tegenwoordig kleedt zich het liefst modieus tot ver in de zeventig. Hoge hakken zijn slechts een deel van dit pakket.

Toch vermijden oudere vrouwen de allerhoogste stiletto’s. Het meest populaire model is de nette pump met een klein hakje, die gedragen wordt door 73 procent van de vijftigplussers. Ongeveer 30 procent draagt de kitten heel, oftewel schoenen met een zeer klein hakje.

Slechts 10 procent van de oudere vrouwen draagt stiletto’s en een kleine 2 procent durft superhoge hakken te dragen. Maar zoals de meeste draagsters van hoge hakken, geven ook oudere vrouwen hun voeten af en toe rust in ballerina’s of platte laarzen.

Wist je dat...?

Wist je dat vrouwen bij het vinden van sensationele stiletto’s of geweldige laarzen een hartslag krijgen van wel 120 slagen per minuut? Dat is net zoveel als een intensieve training. Volgens experts verklaart dit waarom zoveel vrouwen een zwakte hebben voor schoenen.

Vrouwen die denken dat ze met hoge hakken aandacht trekken van mannen, slaan de plank mis. Experts van de Northumbria University leiden dat af van de reacties van mannen, die keken naar het loopje van een vrouw. De heren konden niet zeggen of de dame in kwestie stiletto’s of ballerina’s droeg...