Hoe ongezond zijn die paaseitjes?

Erover praten op het forum Uitprinten Stuur naar een vriend

Wel, eigenlijk valt het nog mee! Wat je moet weten over chocolade:

Met het Paasfeest voor de deur heb je het moeilijk om van de chocolade te blijven? dat is helemaal niet zo erg!

Chocolade bevat stoffen zoals theobromine, pherylethylamine en serotonine. Door chocolade te eten, wordt er foor deze stoffen endorfine in je hersenen aangemaakt. Dat heeft hetzelfde pijnstillende effect als morfine en remt de adrenaline af die je stress bezorgt.

Door chocolade te eten, krijgen je hersenen een shot zuurstof. Daardoor wordt het makkelijker en minder vermoeiend om moeilijke berekeningen te maken. Ook de kans op dementie zou aanzienlijk verminderen.

Uit Duits onderzoek blijkt bovendien dat mensen die elke dag chocolade eten een lagere bloeddruk hebben en 39% minder risico lopen op een hartaanval dan niet-chocolade-eters. Uit de resultaten blijkt dat de mensen die het meeste chocolade aten, 37% minder kans hadden op hartkwalen. Ze hadden ook 29% minder kans op een beroerte, en zelfs de kans op diabetes nam af met 31%.

De gunstige effecten van chocolade worden meestal toegeschreven aan de cacao. Die zit het meest in de donkerste chocolades. Hoe donkerder, hoe gezonder, dus.

En zoals bij alles geldt; overdaad schaadt! Eet dus gerust chocolade volgend weekend, maar met mate!