Hoe je geld veilig bewaren op reis?

Erover praten op het forum Uitprinten Stuur naar een vriend

Waar bewaar jij je baar geld op reis? 5 tips!

1. Bewaar je geld op verschillende plaatsen.

Het lijkt een voor de hand liggende tip en toch zijn er weinig mensen die het doen; verspreid je baar geld! Verstop je geld in kledingstukken, in je koffer en maak natuurlijk gebruik van de kluis als je hotel er eentje aanbiedt.

Op die manier heb je steeds reserve in het geval je bestolen wordt.

2. Maak een lijst met noodnummers

En dan bedoelen we niet dat lijstje met artsen en ziekenhuizen thuis en op je vakantieplaats. Een lijstje met nummers van Visa Card Stop, je lokale bank en familieleden die je eventueel snel geld kunnen overmaken via MoneyTransfer is erg handig. Vaak is het immers zo dat samen met je portomonee ook je telefoon verdwijnt, en dan ben je maar wat blij met dat lijstje dat je in je hotelkamer liet. (En met de kopie van je paspoort, die je bij dat lijstje bewaarde.)

3. Onderweg met baar geld?

Als je een daguitstap maakt, kies je voor een moneybelt naast je portomonee. In je portomonee steek je kleingeld en enkele briefjes. Zo heb je steeds geld bij de hand en moet je niet iedereen tonen dat je, verstopt onder je kleding, een moneybelt draagt.

Een moneybelt kan je om je hals hangen, rond je buik knopen of zelfs in je broeksriem verstoppen. Je koopt een moneybelt on-line voor je vertrek of in de reis -en bagagewinkel op de luchthaven.

4. Moet al je vakantiegeld mee naar het strand?

Het antwoord is nee! Je hoeft niet al je bankkaarten, je vakantiegeld, je vliegtickets en je paspoort mee te nemen naar het strand. Denk bij elke daguitstap na wat je echt nodig hebt en laat de rest, verstopt op verschillende plaatsen, in je hotelkamer of vakantiehuis.

5. Kies de code van je kluis

Jij hebt het beslist ook al gedaan; je eigen verjaardagsdatum of die van je partner als code voor de kluis gebruikt! Fout! Dat is net de informatie die ook in je paspoort staat en waarvan een kopie aan de receptie te vinden is.

Kies steeds voor een andere code dan die voor de hand liggende verjaardagsdatum en je geld is goed bewaard in de kluis!

Ben jij al bestolen geweest op vakantie?