Hoe hydrateer je je huid op een natuurlijke manier?

Erover praten op het forum Uitprinten Stuur naar een vriend

Je huid op een natuurlijke manier hydrateren, het kan! Volg ons advies rond "natuurlijke schoonheid" en wie weet schrap jij al je dure verzorgingsproducten wel van je winkellijstje!

Plantaardige oliën

Plantaardige oliën zijn vette oliën uit zaden of noten. Zo wordt arachideolie bijvoorbeeld uit pinda’s getrokken. Probeer zeker eens arganolie, olijfolie of bernagie- of borage-olie. Je gebruikt ze puur, direct op je huid.

Plantaardige oliën hebben niet alleen een hydraterende werking, ze voorzien je huid ook van vitaminen. Let wel: deze oliën alleen zijn niet voldoende om je huid te hydrateren. Gebruik ze als aanvulling op een ander hydraterend product.

Yoghurt

Yoghurt is een echte beautytopper. Ideaal als masker! Het bevat melkzuur dat zowel ontvettend als hydraterend werkt. Het weekt dode huidcellen los en maakt de huid soepel, waardoor het heel geschikt is voor een droge huid.

Je kan ook een aantal varianten maken met yoghurt. Zo helpt een yoghurt/melkcompres bij zonneallergie en zonneblaasjes. Dep je geïrriteerde huid met een washandje gedrenkt in een mengsel van melk en yoghurt.

Ook voor je haar is yoghurt een goed idee. Masseer een kleine hoeveelheid yoghurt in je haar en laat twintig minuten inwerken. De yoghurt werkt vochtinbrengend.

Komkommer

Je kent ze wel, de beelden van relaxte mensen met komkommers op hun ogen! Maar heb je het zelf al eens geprobeerd?

Komkommer helpt heel goed tegen vermoeide ogen. Heb je wallen? Snij dan wat schijfjes komkommer af en leg ze op je ogen. Zo verminder je de zwelling.

Je kan komkommer ook gebruiken om een verbrande huid mee te verzachten. Heb je te lang in de zon gelegen? Leg schijfjes komkommer op de verbrande plekken.

Komkommersap is een aanrader voor je handen. Wanneer je je handen insmeert met komkommersap worden ze zalig zacht!