Het Teken door Thomas de Wesselow

Erover praten op het forum Uitprinten Stuur naar een vriend

Dit boek is het resultaat van zeven jaar intensief onderzoek door een gerenommeerde kunsthistoricus. Het beantwoordt eindelijk een van de meest fundamentele vragen uit onze geschiedenis: wat zorgde voor de snelle verspreiding van het christendom?

Het christendom heeft zich na de dood van Christus met ongekende snelheid over een groot geografisch gebied verspreid, terwijl de eerste gelovigen nog door de Romeinen werden vervolgd en vermoord. Waarom bekeerden zoveel mensen zich, tegen de verdrukking in, tot dit geloof? De lijkwade van Turijn blijkt de sleutel tot, zoals de Engelsen zo mooi zeggen, ‘The Greatest Story Never Told’.

De lijkwade van Turijn en het mysterie van de opstanding

Het Teken presenteert niet alleen nieuwe ontdekkingen over de lijkwade; het biedt een geheel nieuwe en sluitende theorie over die ontdekkingen in samenhang met de geboorte van het christendom. Het boek zet nieuwe bewijzen uiteen voor de authenticiteit van de lijkwade.

Wetenschappelijke bevindingen waaruit blijkt dat de lijkwade meer dan 1300 jaar oud moet zijn (de vanillinetest), bewijzen die in een serieus wetenschappelijk tijdschrift zijn gepubliceerd maar tot op heden door het academische establishment zijn genegeerd

Waarnemingen door de textielexpert die de leiding had over de restauratie van de doek in 2002, en die een verband aantonen tussen de lijkwade en textiel uit het Judaea van de eerste eeuw

En uiteindelijk een recente en bijzonder overtuigende hypothese over de vorming van de afbeelding die aantoont dat het een natuurlijke vlek is die werd gevormd door een lijk.