Heerlijke cocktails

Erover praten op het forum Uitprinten Stuur naar een vriend

Start het nieuwe jaar deze keer eens niet met het obligate glaasje champagne of cava maar ga voor een hippe cocktail! Wedden dat u uw kinderen, kleinkinderen en de rest van de familie versteld doet staan met deze lekkere cocktails!

Champagne cosmo

De klassieke cosmopolitan krijgt een speciale toets voor oud en nieuw! Iedereen gaat in de wolken zijn met deze heerlijke cocktail!

Ingrediënten (voor 10 glazen):

1.25 cup Cointreau of Grand Marnier, 1.25 cup cranberrysap, 0.5 cup vers geperst limoensap, 3 eetlepels fijne suiker, 4 cups gekoelde champagne of schuimwijn

*cup = het maatbekertje van je cocktailshaker

Giet de Cointreau, het cranberrysap, het limoensap en de suiker bij mekaar en laat dit twee tot zes uur rusten. Verdeel dit mengsel vlak voor het serveren over tien champagneglazen en vul aan met champagne. En geniet van deze lekkere cocktail!

Kindercocktail

Voor de kids en de andere alcoholvrije liefhebbers is deze cocktail zeker en vast een schot in de roos!

Ingrediënten (voor 1 glas):

1 schijf ananas, 1 schijf appel, 3 eetlepels appelsap, 5 eetlepels ananassap, 2 ijsblokjes, 1 theelepel poedersuiker.

Meng het appel- en het ananassap in een grote beker, voeg er de suiker en de ijsblokjes bij, goed mengen en laat dit vijf minuten rusten in de koelkast. Vlak voor het opdienen kan je je glas versieren met de schijven ananas en appel.

Nog meer cocktails?

Heb je nog meer inspiratie nodig? Surf dan naar www.cocktail.com of www.cocktailz.nl en ontdek er de meest uiteenlopende cocktails!