Handen wassen: de tip om verkoudheid of griep te voorkomen

Erover praten op het forum Uitprinten Stuur naar een vriend

Ongelofelijk, maar waar: wie zich per dag 5 keer de handen wast, wordt niet verkouden!

Het zijn typische herfstkwaaltjes; een verkoudheid, een eerste griep. Je krijgt ze voor je er erg in hebt. En toch... Onderzoekers uit Canada bewezen nu dat we zelf eigenlijk verantwoordelijk zijn voor het al dan niet verspreiden van griep en verkoudheid.

Handen wassen

Wie meermaals per dag de handen wast (minimum 5 maal) en dat telkens 20 tot 30 seconden grondig met zeep doet, heeft een opvallend lager risico aangestoken te worden met een griep of een verkoudheid.

Handen wassen is het A en O van een goede gezondheid; belangrijker dan een inenting tegen griep bijvoorbeeld. De handen zijn immers de belangrijkste infectiehaarden.

Wanneer moet je zeker je handen wassen?

Wanneer moet je je handen wassen?

- Na elk toiletbezoek - Na het snuiten van je neus in een papieren tissue/zakdoek - Na hoesten of niezen - Voor en na het behandelen of verzorgen van een wondje - Voordat je eten klaarmaakt - Voor je gaat eten - Na contact met (huis)dieren - Nadat je buiten bent geweest - Na het reizen met openbaar vervoer - Als je thuiskomt van je werk - Na contact met rauw vlees, vis of kip - Na contact met rauwe groente - Na contact met rauwe eieren - Na contact met de afvalbak - Na contact met vuile kleding - Na het verschonen van een baby