Haarolie na de zomer

Erover praten op het forum Uitprinten Stuur naar een vriend

Dat haarolie zo trending is, is niet gek. Een paar druppeltjes en je haar gaat aanvoelen alsof je pas van bij de kapper komt.

Haarolie kan je helpen om je haar in goede conditie te houden, waardoor het sterk en zacht aanvoelt en er gezond en glanzend uitziet. Het werd vooral gebruikt door mensen die last hebben van droog, beschadigd haar, dunner wordend haar of mensen met haaruitval. Maar sinds kort is haarolie trend bij iedereen die gezond en prachtig haar wil!

Niet verwonderlijk, want we gebruiken steeds vaker weer naar natuurproducten als het om onze huid, haren of ons lichaam gaat.

Kies voor een verzorgende, natuurlijke olie en breng die zuinig aan op lengten en punten van je haren. Olie kan op handdoekdroog haar (voor meer verzorging en bescherming tijdens het föhnen) of op droog haar, om de lokken extra glans te geven. Breng nooit olie op de wortels aan, want dan lijkt je haar instant vet en kun je meteen weer de douche in.

Welke haarolie kopen?

Kokosolie

Kokosnootolie wordt door veel kappers en hairstylisten een wonderolie onder de haarolie genoemd. Dat kokosolie zo goed is, komt vooral omdat het een drievoudig vet is dat grotendeels bestaat uit laurinezuur; een vetzuur dat van nature voorkomt in ons natuurlijke huidvet.

Je kunt het inmasseren op de hoofdhuid om roos tegen te gaan en om de haren een gezonde glans te geven. Ook werkt kokosolie goed tegen haaruitval. Verder zorgt het ervoor dat je het haar minder snel beschadigt tijdens het kammen.

Amandelolie

Amandolie is rijk aan vitamines A, B, D & E en aan omega 9 vetzuur. Het dringt diep in het haar en kan het haar van binnenuit voeden en herstellen. Ideaal bij dunner wordend haar of beschadigd haar. Het helpt het haar om weer dikker te worden en legt tevens een beschermend laagje om het haar. Het haar wordt hierdoor soepel, zacht en mooi glanzend. Ook heeft het een positieve werking op de hoofdhuid. Vooral bij een droge of geïrriteerde huid is amandelolie een aanrader.

Olijfolie

Bij futloos en beschadigd haar biedt olijfolie uitkomst. Olijfolie is rijk aan antioxidanten die het haar beschermen en voeden. De onverzadigde vetzuren in olijfolie leggen een laagje om het haar dat bescherming biedt tegen invloeden van buitenaf en tegen het breken van het haar. Olijfolie geeft het haar een mooie glans, verhelpt roos, gaat pluizig haar tegen en verzorgt de hoofdhuid. Vitamine E in olijfolie stimuleert bovendien de haargroei.

Arganolie

Heb je je haar te vaak behandeld met een hete stijltang of met de föhn, je haar te vaak geverfd of de verkeerde shampoos gebruikt, waardoor je haar is beschadigd? Dan kun je arganolie gebruiken om het haar te helpen herstellen, vanwege de voedende en hydraterende werking. Dof en stug haar krijgt weer zijn glans en elasticiteit terug.