Haal de lente in huis!

Erover praten op het forum Uitprinten Stuur naar een vriend

We verlangen allemaal zo naar de lente. Met deze tips haal je ze al een klein beetje in huis!

Met deze 5 tips van onze redactrices verjaag je de winter uit je huis!

1.Durf te veranderen (zonder geld uit te geven!)

Kies ervoor om je meubelen eens op een geheel andere plek te zetten. En niet te vergeten: opruimen. De kunst van het weggooien geeft veel rust in je interieur.

2. Haal de geur van de lente in huis en op je balkon!

Violen, narcissen en primula’s bezorgen je bovendien ook zelf een vrolijke lentebui door hun energieke kleuren. Het interieur geef je eenvoudig een energieboost door te kiezen voor geurende kamerplanten als gardenia’s of hyacinten. Het hele huis ruikt naar zoet geluk!

3. Kleur in je interieur

Berg die warme dekens en wollen kussens maar alvast op en vervang ze door kleurrijke kussens. Probeer elk seizoen je kussens te veranderen; je kan ze volgende lente opnieuw gebruiken! Bloemenprints, geometrische patronen en pastelkleurtjes brengen je in een lente-mood.

4. Kies voor luchtig beddengoed

Kies in de lente voor heerlijk katoen of linnen in frisse kleuren en met print. Dit voorjaar zijn bloemenprints alomtegenwoordig op beddengoed, ideaal om bij het naar bed gaan een lentegevoel te krijgen!

5. Licht

Licht is zo belangrijk in deze periode. De dagen worden langer, je gaat niet meer in het donker naar huis om 18:00. Zorg dat je dit daglicht ook terug laat komen in je interieur. Was je vensters alvast zodat het zonlicht naar binnen kan, houd je gordijnen open en steek je gordijnen in een sopje.