Grijs is sexy!

Erover praten op het forum Uitprinten Stuur naar een vriend

Terwijl wij ons al zorgen maken wanneer een grijs haartje de kop opsteekt, staan ze in de modewereld al een pak verder. Zo schreef Vicki Woods in Vogue over haar grijze haren en wijdde fotografe Vicki Topaz er een tentoonstelling aan.

Vicki Woods is journaliste en schreef cover stories in Vogue over ondermeer Sarah Jessica Parker, Meryl Streep en Angelina Jolie. Woods: "Tot mijn 34ste was ik gelukkig en had ik geen haarzorgen, en toen kreeg ik wit haar. Al mijn tantes langs vaderskant waren grijs voor hun veertigste. Ik ging naar verschillende kappers in Londen om mijn haar te kleuren, de meesten raadden me aan voor blond te gaan, omdat ’lichter jonger is’. Anderen kleurden het dan weer donker, maar dan moest ik ongeveer om de veertien dagen naar de kapper vanwege de uitgroei. Soms koos ik voor rood, maar dat is geen optie. Vergeet rood."

De laatste jaren, sinds 2006, is grijs populair naar aanleiding van de prachtige grijze pruiken die Kirsten Dunst droeg in ’Marie Antoinette’. En natuurlijk is er het 81-jarige model Carmen Dell’Orifice. Ook Katie Holmes werd al gespot met enkele grijze lokken. Ook op de werkvloer wordt grijs de dag van vandaag beter aanvaard.

"Silver is a state of mind"

Gedurende vier jaar legde fotografe Vicki Topaz 52 vrouwen met verschillende tinten grijs - 52 tinten grijs zo je wil - vast op de gevoelige plaat. 12 van hen werden geselecteerd voor haar expo ’Silver is a state of mind’. Topaz sprak met elk van hen over hun beslissing om voor grijs haar te kiezen en over haar relatie met het ouder worden. Topaz: "Het stigma is nog steeds dat je oud bent als je grijs haar hebt, maar sommige van de vrouwen hadden iets van: ’Dit is mijn leeftijd en dit is de kleur van mijn haar, aanvaard dat nu gewoon.’"

En dat kunnen wij alleen maar toejuichen, toch?