Gratis naar het museum op zondag

Erover praten op het forum Uitprinten Stuur naar een vriend

Wist je dat er in het Zuiden van ons land heel wat musea op zondag gratus zijn?

Er zijn heel wat musea in Wallonië en Brussel die op zondag gratis de deuren openen.

Ontdek de lijst hier: https://www.touring.be/nl/artikels/wallonie-en-brussel-gratis-naar-het-museum-op-zondag

Onze drie favorieten:

1. Het carnavalsmuseum-en maskermuseum van Binche

Het museum bevindt zich in Binche, een kleine stad in België, in de provincie Henegouwen, op ongeveer 60 km ten zuiden van Brussel. Binche staat vooral bekend voor zijn traditionele carnaval en zijn Gilles, die in de wereld een symbool van België zijn geworden. Dit jaar viert het museum haar veertigste verjaardag.

2. Het kuurmuseum van Spa

Het Museum van de kuurstad is gevestigd in de oude Koninklijke Villa die de residentie was van Koningin Marie-Henriette, de 2 e Koningin der Belgen, en toont mooie collecties die betrekking hebben op de geschiedenis van Spa, zoals een prachtige verzameling ‘Jolités’ of ‘Hout van Spa’, van de 17e eeuw tot vandaag, en verder gravures en verschillende voorwerpen die de activiteit van onze kuurstad evoqueren.

3. Museum van wandtapijten en weefkunst

Doornik is altijd een bevoorrechte plaats geweest voor tapisserie. Het ’Musée de la tapisserie et des arts du tissu’ dient niet alleen voor de permanente collecties en tijdelijke tentoonstellingen maar het is ook een werkplaats waar tapijtwevers en restaurateurs al hun kennis gebruiken voor de uitvoering van kartons (ontwerpen op ware grootte) of de restauratie van kunstwerken in textiel. Het museum toont oude tapisseriecollecties van de Stad Doornik, hedendaagse werken en kunsttextiel van de Franse Gemeenschap, de provincie Henegouwen en de ’Fondation de la Tapisserie et des Arts du Tissu’ (Stichting voor tapisserie en textielkunst), alsook tijdelijke voorraden van kunstenaars en schetst op die manier het altijd evoluerende panorama van de tapisserie, textiel en structuur in de Franse Gemeenschap.