Goede voornemens 2017: blijven leren is belangrijk

Erover praten op het forum Uitprinten Stuur naar een vriend

Heb jij je ook wat voorgenomen voor 2017? Meer dan 8 op 10 senioren deden dat! Wil jij weten wat het meest populaire voornemen is?

Maar liefst 85 procent van de senioren maakt minimaal één goed voornemen voor een nieuw jaar.

Opvallend is dat afvallen, wat bijna altijd aan de top van de goede voornemenslijsten prijkt, door senioren duidelijk minder belangrijk wordt gevonden - zowel onder mannen en vrouwen.

Mannen hebben vaker plannen om vrijwilligerswerk te gaan doen en om schulden te gaan aflossen, terwijl vrouwen vaker iets nieuws willen leren en meer voor zichzelf willen opkomen. De senioren vinden dat anderen vooral moeten stoppen met roken en gezonder moeten eten en drinken.

Een goed voornemen waar maken

Vaak blijft een goed voornemen bij een voornemen; dat geldt voor jong én oud. Toch geven vijftigplussers aan in de voorbije jaren helemaal geslaagd te zijn in zijn of haar voornemen. Dé tips van senioren voor mensen die hier meer moeite mee hebben zijn: ‘niet teveel in een keer willen doen’ (59 procent) en ‘jezelf een concreet doel stellen’ (48 procent).

Nooit te oud om te leren

Wist je dat meer dan de helft van de vijftigplussers zich voorneemt meer met de kleinkinderen te doen? Bijna alle senioren vinden het belangrijk om zichzelf te blijven ontwikkelen en telkens iets nieuws te leren.

Meer dan 60% van de vijftigplussers neemt zich voor in een nieuw jaar ook wat nieuws te gaan leten; een cursus/workshop op het gebied van internet, fotografie of een vreemde taal. Vrouwen zijn dat vaker dan mannen van plan.

Naarmate de leeftijd vordert, wordt dit voornemen wel minder. Van de 75-plussers is nog altijd meer dan de helft van plan te gaan leren komend jaar.